Jalnicul Chivulete

La putin timp de la inaugurarea arenei din Ploiesti, meciul gazarilor cu baietii de sub dealul Gusteritei a oferit asistentei unul dintre cele mai jalnice arbitraje vazute pe terenurile mioritice.

Cel care a dorit cu tot dinadinsul sa se faca de rasul curcilor a fost un vechi autor al arbitrajelor fariseice, arbitrul fara creier Chivulete. Acest fluierar fara cap, cu o mutra care ar trebui agatata in varful unui hanger destinat insirarii prostilor, vegeteaza nestingherit, nimeni nu stie de ce, pe gazonul unde ar trebui sa imparta dreptatea. Pornit de la inceputul partidei pe decizii date anapoda, baiatul cu fluierul subtilizat de la tatane-sau a hacuit echipa din Sibiu, acordand impotriva ei doua penaltiuri, doua cartonase rosii si cateva galbene. Ce a fost in tigva lui goala este greu de inteles, daca socotim cu mintea limpede ca aproape toate aceste pedepse nu au fost generate de culpe reale. Poate ca, in prostia ce-l cotropeste, individul cu pricina a dorit sa experimenteze un joc de fotbal in care o echipa are doisprezece combatanti (adaugandu-se pe sine la prahoveni), iar cealalta doar noua! Nu este cazul sa mai comentez multele faze de joc in care Chivulete a luat decizii total gresite, dar care au fost toate in defavoarea sibienilor. De altfel, sunt obligat sa recunosc daruirea jucatorilor ardeleni, buna organizare, o tehnica de invidiat si o disciplina ce le face cinste. Ii felicit pentru ca, in pofida faptului ca omul in negru i-a rarit si i-a defavorizat, au luptat pana in minutul 92. Doar in ultimele clipe, cand nervii le-au cedat din pricina nedreptatilor strigatoare la cer, acesti darji elevi ai lui Pelici, covarsiti de umilinta, si-au pierdut busola, vrand sa paraseasca terenul de joc. Dar cine, ma intreb, n-ar fi facut la fel? Prestatia lui Chivulete – oare numele sau vine de la chivuta sau de la chiverniseala?! – arunca noroi peste notiunea de competitie sportiva, adancind mai mult prapastia in care a alunecat arbitrajul nostru. Sper sa nu-l mai vedem niciodata pe acest neispravit cu fluierul de arbitru in gura! Nu-i doresc mai mult!

P.S. Duminica seara, mecanizatorii agricoli ai lui Porumboiu n-au reusit sa le ia pielea berbecutilor hraniti de Gigi din Pipera. Jocul dintre cele doua echipe care viseaza la titlul de campioana a fost cu multe pase servite adversarului, cu tavalituri si cu o lovitura de la punctul cu aracet ratata de unul dintre fratii fugiti din Banie! In rest, frig de-ti trosneau oasele.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger