AcasăSPORTDinamo, în „B”! „Câinii roșii” au retrogradat din Liga 1 pentru prima...

Dinamo, în „B”! „Câinii roșii” au retrogradat din Liga 1 pentru prima oară în istoria clubului!

Istorie neagră pentru Dinamo Bucureşti. Echipa din Ștefan cel Mare a retrogradat în liga a doua, în această seară, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului.

În prezența unui mare număr de suporteri, Dinamo a fost învinsă cu 3-1 la general, de Universitatea Cluj, care promovează în Liga 1, potrivit hotnews.ro.

Dinamo a pierdut batajul cu Universitatea Cluj

În tur, clujenii s-au impus cu scorul de 2-0, cu golurile marcate de Martin Remacle și Alexandru Boiciuc.

Astfel că Dinamo va evolua din sezonul următor în Liga a 2-a, pentru prima oară de la înființarea clubului, în 1948, spre disperarea suporterilor fideli ai echipei.

Mulți dintre ei au plecat cu ochii în lacrimi de pe stadion, duminică seara. Alții, dimpotrivă, au fost furioși, iar dinamovistul Gabriel Torje, de pildă, a fost nevoit să părăsească arena însoțit de stewarzi.

Dinamo a câștigat 18 titluri şi 13 Cupe ale României

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

În celălalt baraj, a avut câștig de cauză formația de Liga 1, Chindia Târgoviște, care a trecut de Concordia Chiajna.

author avatar
Andreea Vlad
341 afisari

3 COMENTARII

  1. Gurile rele zic de un aranjament al lui Gigi Becali. Dinamo în Liga 2 creează un competitor puternic pentru ca Steaua să nu promoveze nici la anul. În altă ordine de idei, retrogradarea este cauzată de toți profitorii care au vrut să facă avere pe spatele unei echipe puternice a campionatului, ca și în cazul Rapidului, ducând Clubul la faliment. Cu escroci de tipul Badea, Negoiță, Borcea, frații Becali etc., nu aveai cum să te menții în campionat. Nu uitați că și Rapidul, escrocul Copos în loc să investească bani în echipă a căutat să o bage în datorii greu de lichidat. Steaua/FCSB, cu Gigi, a reușit să se mențină, deoarece acesta a înțeles că fotbalul este ca orice afacere. Investești câștigi, nu investești pierzi. Asta a fost soarta cluburilor departamentale, mai corect zis, secțiilor de fotbal, pe care s-a vrut scoaterea de sub conducerea unor ministere și asigurarea unei afaceri pentru escroci. Dinamo, numai după ce scapă de toate căpușele poate reveni, asta numai printr-un management serios și un patron adevărat care să bage bani. Nu în ultimul rând unii jucători, care erau plini de ifose, infatuați, plini de sine, crezând că dacă te cheamă Dinamo celelalte echipe se dau în lături să te lase pe tine să câștigi, ca pe vremea miliției.

  2. Trebuie sa mentionam reusitele si performantele unor mari fotbalisti ce au evoluat la Dinamo cum ar fi Dudu Geogescu , Dumitrache , Camataru , Cheran s.a. ce au reprezentat cu cinste Romania in competitiile fotbalistice internationale ! Este adevarat si ce spun unii ca la Dinamo au fost si excese in campionatul intern de fotbal unde unii au dat dovada de exces de zel in relatiile cu celelalte echipe , ca de exemplu la un meci la Timisoara , pentru ca timisorenii nu s-au lasat invinsi antrenorul de atunci al dinamovistilor M.Lucescu i-a amenintat ca-i va retrograda in B, ceea ce s-a si intamplat atunci , alt exemplu a fost la un meci al echipei de fotbal Dinamo cu cei de la Suceava, pentru ca localnicii nu se prea „supuneau” , antrenorul de atunci al echipei Dinamo C. Dinu, nervos fiind i-a aplicat un pumn peste cap unui politist ce era in preajma bancii dinamovistilor, care cu umilinta si-a ridicat sapca cazuta pe jos ,evident cazul a trecut „neobservat ” de autoritati …….

  3. sa stea langa steluta in ,,b” cat cuprinde! mi-au mancat sufletul nemernicii astia! pe vremea lui ceasca faceau legea acum s-o ……..suporte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger