AcasăSPORTIstoric negru pentru arbitrul semifinalei Olanda - Anglia

Istoric negru pentru arbitrul semifinalei Olanda – Anglia

UEFA l-a ales pe Felix Zwayer să arbitreze semifinala dintre Olanda și Anglia. Arbitrul german a avut o altercație notabilă cu britanicul Jude Bellingham la finalul lui 2021, episod care a dus la amenințări cu moartea la adresa sa și la retragerea temporară din arbitraj.

Prestația lui Zwayer la meciul dintre România și Olanda (0-3), din optimile de finală, a fost criticată pentru greșelile comise împotriva naționalei lui Edi Iordănescu. Cu toate acestea, UEFA i-a încredințat conducerea semifinalei de miercuri, între Olanda și Anglia, decizie care a stârnit controverse.

Acest meci reprezintă o reîntâlnire tensionată între Zwayer și Jude Bellingham. În decembrie 2021, într-un meci Dortmund – Bayern (2-3), arbitrul a luat fluierat în cele mai ciudate momente, refuzând un penalty pentru Dortmund și acordând unul pentru Bayern.

Reacția lui Bellingham a fost vehementă, acuzându-l pe Zwayer de implicare în măsluirea meciurilor, referindu-se la un scandal din 2004 când arbitrul german a acceptat 300 de euro de la un coleg pentru a influența un meci.

După acea partidă, Zwayer a fost aspru criticat de Bellingham, care l-a acuzat de corupție într-un interviu. Istoria tumultuoasă a arbitrului, legată de scandalul pariurilor din fotbal, i-a afectat grav reputația.

Episodul a dus la suspendarea lui Zwayer pentru șase luni și a lăsat o pată pe cariera sa.

După aceste incidente, Felix Zwayer a primit amenințări cu moartea și a fost nevoit să se retragă din arbitraj pentru câteva luni până când situația s-a calmat.

author avatar
Mihail Ioan