AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuIsteria gazonului si curlingul la romani

Isteria gazonului si curlingul la romani

Foto: dolce-sport.ro

Nu mi-am inchipuit ca draguta noastra presa (scrisa, vazuta, vorbita si internauta) poate lasa balta multimea de probleme de tot soiul, pentru a plonja orbeste cu toata inconstienta in gropile aparute pe fragedul covor de gazon instalat de mantuiala de smecherul focsanean Oprisan pe stadionul din Maior Coravu.

Vrand sa se arate, care mai de care, experti in iarba aplicata, reporteri, redactori, politicieni, realizatori de televiziuni, ministri, fartangai, contopisti, lautari, salariati de-ai lui Prigoana, machitori si chiar copii abia sariti din carucioare, toti s-au dovedit bantuiti de morbul celui care se crede cunoscatorul adevarului absolut, aruncandu-se fara limite intr-o orbecaiala generala, cu gand sa lamureasca intreaga natiune ce-i cu iarba molfaita de ghetele fotbalistilor autohtoni si ale celor de mai multe nationalitati veniti prin via Paris cu ocazia meciului de calificare pentru Turneul European. Starea gazonului de pe noua si moderna Arena Nationala, adus cu mari sfortari tocmai din Italia, a ajuns sa-i isterizeze, prin insistenta violatoare a presei, pe rabdatorii romanasi si chiar pe unii muritori din tara unde cucurigeste cocosul infoiat. E adevarat ca acel covor de iarba plantata cu anasana arata, dupa cateva minute de joc, precum cartierul grivitean supus bombardamentului din 4 aprilie 1944, dar de aici si pana la a face din asta o problema nationala e cale de multe poste. Peste toate astea, in saptamana ce a urmat jocului, ca rod al neostoitei vehemente cu care intreaga noastra forta de informare a tinut-o langa, lasand de-o parte cele ale vietii de toate zilele, batranii au uitat de pensiile taiate, cazutii la bacalaureat nu si-au mai pus latul de gat, bolnavii nu au mai cerut medicamente pentru bolile lor, caci intreaga populatie, uitand de criza economica, s-a pus cu burta pe carte cu scopul patriotic de a invata corect si nerepetitiv „Desteapta-te romane”, facut taitei de cantaretul supervizion Marcel Pavel. Cat despre gazonul de pe Arena Bucuresti, credem ca nu era nevoie de atata zobitura, lucrurile fiind clare: raspunderea nu o poarta nici FRF-ul, nici primarul Oprescu, nici presedintele Dumitru Dragomir, ci societatea de constructii care a preluat contractul de ridicare a edificiului si care a angajat firma lui Oprisan pentru plantarea rulourilor de iarba!

P.S. Aflam cu veselie ca in weekendul ce a trecut romanii au fost instariti cu un nou sport olimpic (!), care se desfasoara pe principiul frectiei cu o bata modernizata pe spinarea unui petic de apa inghetata. Sportul cu pricina se cheama curling si a fost oficializat la noi abia acum, cu toate ca de vreo douazeci de ani multi politicieni, baieti de presa si din alte rosturi ale vietii noastre il practica destul de insistent.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger