AcasăRecomandariIsaila, noul selectioner al Romaniei

Isaila, noul selectioner al Romaniei

Instalarea lui Anghel Iordanescu a reprezentat o mare surpriza pentru cei mai multi dintre microbisti, dar adevarul din spatele deciziei FRF este si mai spectaculos.

Isaila a antrenat echipele FC Brasov, FC Sacele, Sportul Studentesc, ASA Targu Mures si Astra Giurgiu

Multi visau ca numirea lui Anghel Iordanescu in functia de selectioner al Romaniei sa fie doar o solutie temporara pana cand oficialii Federatiei Romane de Fotbal vor reusi sa bata palma cu un nume greu precum Dan Petrescu, Mircea Lucescu sau Cosmin Olaroiu. Ideea este adevarata doar pe jumatate, „Puiu” Iordanescu urmand sa-si ia „adio” de la fotbalisti cel mai tarziu dupa turneul final al Campionatului European din Franta, din 2016. Locul sau ar urma sa fie luat de Daniel Isaila, actualul secund al „Generalului”. Tehnicianul de 42 de ani a avut rezultate remarcabile la Astra Giurgiu, in conditiile in care a beneficiat de un lot subtire, din punct de vedere numeric, si a fost supus la numeroase presiuni din partea patronului Ioan Niculae. Totusi, Isaila este considerat, pe culoarele sediului FRF, inca un antrenor necopt, astfel ca s-a decis ca de echipa nationala sa se ocupe, momentan, un tehnician cu experienta precum Anghel Iordanescu. Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat scenariul pus la cale de echipa lui Razvan Burleanu si si-a declarat sustinerea fata de Isaila.

Iordanescu are un contract valabil pana la finalul Euro 2016

„Este un antrenor de calibru si a facut din Astra ceea ce nu facea nimeni si ceva ce nici n-o sa faca nimeni”, a declarat fostul sef al LPF. De altfel, nici conditia fizica nu-i permite lui Anghel Iordanescu sa mai stea prea mult timp pe banca tehnica a echipei nationale. Generalul a ajuns, deja, la 64 de ani si a avut mari probleme cu inima chiar si dupa victoria cu 2-0 obtinuta, vineri seara, impotriva Irlandei de Nord.

Danezii ne iau la misto

In ciuda parcursului excelent avut de echipa Romaniei in preliminariile Campionatului European din Franta, fotbalistii danezi, adversarii „tricolorilor” din amicalul din aceasta seara (20.30, PRO TV), au dat dovada de aroganta la sosirea in Capitala. Christian Eriksen, vedeta lui Tottenham Hotspur, a afirmat ca nu a auzit de alti fotbalisti romani, in afara de Vlad Chiriches, colegul sau de la Tottenham Hotspur, si s-a plans ca in Romania este ingrozitor de frig, chiar mai frig decat in tara sa natala. De asemenea, Eriksen a afirmat ca stie ca gazonul de pe „National Arena”, stadionul pe care se va juca Romania – Danemarca, este extrem de prost. Nordicii vin la Bucuresti dupa un 3-1 clar in Serbia si din postura de lideri ai Grupei I de calificare la Euro 2016.

author avatar
Cristi Ionita
845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger