AcasăSPORTIrina Begu, urcare spectaculoasă în clasamentul WTA

Irina Begu, urcare spectaculoasă în clasamentul WTA

Luni s-a actualizat clasamentul mondial

Început excelent de săptămână pentru Irina Begu, după evoluția bună de la recent încheiatul turneu desfășurat în capitala Cehiei. Competiție câștigată de Simona Halep, care a redus din diferența ce o desparte de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty.

E oficial: Begu a urcat nu mai puțin de 12 trepte în clasamentul WTA, ajungând pe locul 70, cu un total de 872 de puncte. Saltul survine rezultatului obținut la turneul de la Praga, unde a ajuns până în semifinale, etapă în care a avut-o ca adversară pe Simona Halep.

Constanțeanca a trecut de Irina Begu, scor 7-6 (2), 6-3, jucând apoi finala, pe care a câștigat-o, duminică, în fața belgiencei Elise Mertens, locul 23 WTA, cap de serie numărul 3 la Praga. După ce a câștigat titlul la Praga, Simona Halep a totalizat 6356 de puncte, menținându-se pe locul 2 WTA, pe prima treaptă a clasamentului aflându-se Ashleigh Barty, cu 8717 puncte.

Alte trei românce se află în Top 100 – Sorana Cîrstea – locul 77, cu 820 de puncte, Patricia Maria Țig – locul 86, cu 759 de puncte și Ana Bogdan – locul 87, cu 755 puncte.

sursa foto: Facebook

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger