AcasăSPORTIrina Begu, salt impresionat în clasamentul WTA după triumful de la Palermo

Irina Begu, salt impresionat în clasamentul WTA după triumful de la Palermo

irina beguIrina Begu, salt impresionat în clasamentul WTA după triumful de la Palermo

Irina Begu (locul 45 WTA) a câștigat duminică seara turneul WTA 250 de la Palermo după un meci mult mai ușor decât cel de care a avut parte în semifinale.

Sportiva în vârstă de 31 de ani a învins-o pe italianca Lucia Bronzetti (78 WTA), de 23 de ani, în două seturi terminate la egalitate, 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și jumătate.

Astfel, Irina Begu a ajuns în a noua sa finală WTA de simplu din carieră, pe care a și câștigat-o. Ea devine a doua jucătoare din România care obține trofeul de la Palermo, după ce Irina Spârlea câştigase acest turneu la simplu în 1994 şi 1995.

Salt de 12 locuri în clasamentul WTA

Este primul titlu la simplu pe care Irina Begu îl câștigă după cinci ani și îi aduce un salt semnificativ în clasamentul WTA. Irina va ocupa de luni poziția 33, fiind a doua jucătoare din România cel mai bine plasată în ierarhia mondială, după Simona Halep (locul 16). Sorana Cîrstea figurează pe locul 35 WTA.

Irina Begu are acum în palmares cinci titluri WTA câştigate, după cele de la Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016) şi Bucureşti (2017). Irina Begu a mai jucat în carieră finale la Budapesta, Marbella (ambele în 2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021).

author avatar
Andreea Vlad
364 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email:locdemuncaonline1@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger