AcasăSPORTIrina Begu a salvat onoarea Simonei Halep

Irina Begu a salvat onoarea Simonei Halep

Asteptat cu mare interes, meciul Romaniei cu Spania, din Cupa Federatiei, desfasurat pe patinoarul din Galati (special modificat pentru acest eveniment), a consemnat inca o data problemele cu moralul pe care le are Simona Halep.

Pe buna dreptate considerata marea vedeta a intalnirii dintre Romania si Spania, jucatoarea clasata pe pozitia a 3-a in topul WTA a clacat fix cand echipa noastra de Fed Cup avea mai mare nevoie de o victorie: la partida cu Garbine Muguruza, poate singurul nume puternic din lotul ibericelor. Astfel, in locul unui scor de 2-1 pentru romance (a fost 1-1 dupa ziua de sambata), Muguruza si-a adus colegele in avantaj, un avantaj la care nici macar ele nu visau. C-asa e-n tenis, nu, Simona? „Am avut emotii foarte mari, nu ma pot detasa atunci cand joc pentru echipa de Fed Cup. Nu am jucat ceea ce trebuia ca sa o inving pe Muguruza. Mi-a fost si cam rau inainte de meci, am avut dureri de cap si nu m-am simtit bine. Imi pare foarte rau ca am pierdut acest punct important al Romaniei”, s-a scuzat Simona la finalul unui meci pierdut (4-6, 3-6) intr-o ora si jumatate.
Norocul nostru – dar si al Simonei, a carei onoare a fost salvata, intr-un final -, s-a numit Irina Begu. Clasata pe locul 34 in ierarhia WTA, bucuresteanca s-a luptat ca o leoaica in fata Silviei Soler Espinosa, de care a dispus in doua seturi, 6-2, 6-4. Gratie acestei victorii, Romania si Spania au mers in decisiv, acolo unde doar ambitia Irinei Begu a facut diferenta. Chiar daca fetele Conchitei Martinez au adus-o in echipa de dublu pe sperietoarea Muguruza, Begu a muscat si din „ucigasa” Simonei Halep (5-7, 6-3, 6-2). Romania va juca in toamna in play-off-ul pentru Grupa Mondiala, in compania unei invinse din primul tur al Grupei Mondiale.

author avatar
National
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger