AcasăSPORTIrina Begu a pierdut finala de la Budapesta

Irina Begu a pierdut finala de la Budapesta

Irina Begu a ratat ocazia de a-si trece primul titlu WTA in palmares, ea pierzand, in trei seturi, finala turneului de tenis de la Budapesta.

Cotata cu sansa a doua in disputa cu italianca Roberta Vinci, locul 25 mondial, Irina Begu a pierdut, cu 4-6, 6-1, 4-6, finala turneului de tenis de la Budapesta, desi a punctat mai mult, 90-82.

In ciuda caldurii sufocante de afara, Irina s-a incalzit mai greu si italianca s-a distantat rapid, la 4-1, in primul set. Au urmat cateva break-uri de ambele parti, iar Vinci si-a adjudecat primul act, cu 6-4.

Irina a dominat clar setul al doilea, pe care l-a castigat cu 6-1, si a avut un break avans in setul decisiv, dar lipsa de experienta si-a supus cuvantul si italianca a reusit sa intoarca soarta meciului.

Irina a ratat doua mingi de break la 4-2 pentru ea, in setul decisiv, si a facut o dubla greseala la 30-30, in ultimul game al meciului, Vinci reusind sa fructifice prima sansa de a castiga meciul.

Este a doua finala pierduta de Irina Begu anul acesta, dupa ce de la Marbella. Ea ramane cu 19.000 de dolari si 200 de puncte WTA de pe urma aventurii de la Budapesta. In urma acestui rezultat este de asteptat ca Irina sa urce pana undeva in jurul locului 60, in clasamentul mondial.

author avatar
Cristi Ionita
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger