AcasăSPORTIpoteza: Motociclistul Simoncelli a murit din cauza pletelor

Ipoteza: Motociclistul Simoncelli a murit din cauza pletelor

Pilotul italian decedat duminica, pe circuitul de la Sepang, va fi inmormantat astazi. Mai multe intrebari fara raspuns raman in urma tragediei din Malaysia.

Parul voluminos era mandria lui Marco Simoncelli

Era mandru de coafura pe care o afisa cu orice ocazie, insa se prea poate ca parul voluminos sa-i fi grabit sfarsitul. Conform unei teorii lansate in peninsula, casca lui Marco Simoncello nu avea suficienta spuma protectoare, lucru pe care insusi pilotul italian il solicitase, tocmai pentru a-si proteja parul. Din acest motiv, se banuieste ca Simoncelli ceruse o casca putin mai larga.

Motocicleta italianului s-a facut praf

„Ca toti pilotii profesionisti, si Simoncelli avea casca realizata exact pe forma capului sau, insa, este foarte probabil sa i se fi rupt sistemul de prindere al benzii de sub barbie. Doar astfel imi explic de ce i-a sarit casca din cap in momentul impactului, chiar si la o asemenea viteza”, a declarat Juan Carlos Toribio, presedintele departamentului de securitate al Asociatiei Motociclistilor din Spania. Pe de alta parte, specialistii nu-si pot explica de ce nu i-a sarit airbag-ul aflat pe spate, desi sistemul de detectie era compus dintr-un GPS, un accelerometru si giroscopuri.

Casca unui pilot reprezinta accesoriul cel mai important

In mod normal, acest sistem primeste informatii generate de senzorii aflati pe costum, iar in cazul unei cazaturi, se activeaza scuturile de aer, astfel incat, piepul si spatele pilotului sunt protejate in momentul impactului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
682 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger