AcasăSPORTIordanescu: "Ma duc la Senat sa vad daca am voie sa lucrez...

Iordanescu: „Ma duc la Senat sa vad daca am voie sa lucrez la nationala!”

Iordanescu este gata sa coboare din nou in iarba

Generalul este chemat de Mircea Sandu si Gica Hagi in proiectul redresarii nationalei. Iordanescu are, insa, o conditie: sa ramana senator. Fostul tehnician, acum in varsta de 61 de ani, este pe cale sa revina la prima reprezentativa, de asta data in calitate de director tehnic al echipei nationale, intr-un proiect propus de Mircea Sandu si de viitorul selectioner al Romaniei, Gica Hagi.

Iordanescu este gata sa coboare din nou in iarba

Contactat telefonic, „Tata Puiu” a precizat ca marti se va prezenta la Comisia Juridica a Senatului pentru a afla daca are voie sa lucreze si la FRF. „M-am intalnit cu Mircea Sandu si i-am spus punctul meu de vedere. Eu mai am 14 luni de mandat si nu vreau sa renunt la functia de senator. Marti ma duc la Comisia Juridica pentru a vedea daca exista vreo incompatibilitate in a ocupa ambele functii. Daca nu exista, voi astepta decizia presedintelui FRF. Cine stie, poate nu este el de acord sa lucrez si la Senat si la FRF. Daca nu accepta, asta este, voi ramane senator si atat”, ne-a precizat Iordanescu.

La fel ca Blohin si Wilmots

Oleg Blohin si-a impartit viata intre fotbal si politica

Daca va reveni la nationala, Anghel Iordanescu ar putea vrea sa urmeze exemplul lui Oleg Blohin, cel care a fost si selectioner al Ucrainei, dar si membru in Verkhovna Rada (Parlamentul Ucrainei). Desemnat fotbalistul anului in Europa in 1975), Blohin a avut de luptat cu adversarii politici in acele momente (discutam despre anul 2003), deoarece i s-a cerut sa aleaga intre mandatul de parlamentar si carma primei reprezentative. Dupa doi ani de scandal, Blohin a decis sa faca politica, dar presedintele federatiei de la Kiev a castigat in instanta dreptul parlamentarului de a fi, in acelasi timp, si selectioner. Blohin a ocupat ambele functii pana in 2007, cand a fost demis. In acest an, tehnicianul de 58 de ani a fost chemat din nou la echipa nationala, dar de aceasta data a schimbat macazul: a renuntat la politica pentru fotbal. Un alt exemplu este cel al fostului international belgian Marc Wilmots, care era senator in timp ce pregatea gruparea FC St.Trond, totul timp de 10 luni. Ulterior, Wilmots a fost demis si s-a dedicat 100% pozitiei de politician.

Ce face „Tata Puiu” la Senat?

Marc Wilmots a cunoscut conscrarea la Shalke 04

Din 2008, de cind ocupa functia de senator, Anghel Iordanescu a schimbat deja un partid. A fost ales din partea PSD-ului, dar in 2009 a parasit “barca”, intrand in randul independentilor, cei care au format Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, alaturi de Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu etc. Iordanescu face parte din Grupul Mixt al Senatului Romaniei. De cind este senator, fostul selectioner a avut 13 propuneri legislative, 0 declaratii politice, 0 intrebari, 0 interpelari, 0 interpelari adresate Primului Ministru, 0 luari de cuvant in plen si 0 motiuni.

author avatar
Sebastian Stan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger