AcasăSPORTIordanescu ii arata usa capitanului Rat!

Iordanescu ii arata usa capitanului Rat!

„Razvan Rat e un simplu jucator, chiar daca vorbim despre capitanul echipei nationale”. Cu aceasta declaratie, Anghel Iordanescu a dinamitat vestiarul echipei nationale, fix pe final de campanie pentru Euro 2016.

Desi lideri in grupa preliminara F si cu o „dubla” de foc in septembrie (Grecia si Ungaria), romanii parca se faulteaza singuri. In loc de liniste pentru meciurile care vin, selectionerul a ales galceava cu cel mai experimentat fotbalist din lot, chiar capitanul „tricolorilor”. Totul pentru cateva afirmatii facute de Razvan Rat dupa remiza de la Belfast, 0-0 cu Irlanda de Nord, cand Iordanescu nu l-a utilizat deloc pe fundasul lui PAOK Salonic. Orgoliul Generalului s-a trezit la mai bine de o luna distanta de la acel episod. „E treaba lui Razvan Rat daca s-a suparat. El este un simplu jucator, chiar daca e capitanul echipei. Trebuie sa inteleaga ca are aceleasi drepturi si oblicatii ca oricare alt jucator. Daca nu-i convine sau s-a suparat, il priveste pe el, personal”, a rabufnit Anghel Iordanescu, la „Digi Sport”. Fara sa se opreasca, „Tata Puiu” l-a avertizat pe Rat ca risca sa nu mai fie chemat la echipa nationala: „Il atentionez pe Razvan ca, in calitate de capitan, trebuie sa aiba grija in discursul pe care il provoaca! Daca merita, il voi convoca in continuare. El trebuie sa inteleaga ca nu am fost multumit de el la meciul anterior (n.n. – cu Insulele Feroe), cand, tot asa, mi-a spus ca e apt de joc si practic a jucat la 50% din posibilitatile lui. Nu am vrut sa dezvalui acest lucru. In conditiile in care in dimineata jocului cu Irlanda de Nord mi-a spus ca este doar 70% apt de joc si stie ca doream sa joace, el vine si face declaratiile pe care le-a facut”.
Cu 103 prezente la echipa nationala (are 13 ani sub tricolor), Razvan Rat ocupa locul 4 in topul celor mai selectionati jucatori din istorie. Este depasit de Dorinel Munteanu (134 de meciuri), Gheorghe Hagi (124) si Gica Popescu (115).

Cristi Tanase si Marius Constantin, adio convocari?

Selectionerul nu este multumit nici de alegerile pe care le-au facut doi fotbalisti cu experienta in Liga 1. Transferurile in China ale lui Cristi Tanase (foto) si Marius Constantin il nemultumesc pe Anghel Iordanescu: „ Sunt 8-9 jucatori de la echipa nationala care in momentul de fata nu au contracte. Apoi, Cristi Tanase, chiar si Marius Constantin, pleaca intr-o tara unde este foarte greu sa ii urmarim. Nu spun ca renunt la Tanase, dar nici nu imi cade bine cand aud ca un jucator de echipa nationala pleaca in China. Sa nu-l uit pe Dragos Grigore, care pleaca si el dintr-o competitie extraordinara, cum este campionatul Frantei, iar apoi ajunge unde a ajuns (n.n. – inb Qatar, la Al Sailiya)”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger