AcasăSPORTIonut Negoita intelege abia acum ce inseamna sintagma "patron la Dinamo"

Ionut Negoita intelege abia acum ce inseamna sintagma „patron la Dinamo”

A vrut sa fie actionar majoritar, iar acum trebuie sa plateasca. Doua milioane de euro, intr-o prima faza! Omul de afaceri Ionut Negoita s-a inteles, marti seara, cu Nicolae Badea in privinta transferului de putere la FC Dinamo.

Negoita si Badea isi disputa sefia "cainilor"

Dupa cum „National” anunta in exclusivitate pe 26 februarie, Nicolae Badea a acceptat sa-i vanda lui Ionut Negoita actiunile detinute la FC Dinamo. Marti seara, cei doi s-au intalnit sa puna la punct ultimele detalii si, din cate se zvoneste, au si semnat actele. Acordul prevede ca Ionut Negoita este noul actionar majoritar al clubului, insa, aspect deloc de neglijat, Nicolae Badea ramane membru al Consiliului de Administratie! Badea si-a vandut participatia la „SC FC Dinamo 1948 SA”, insa n-a cedat controlul avut asupra „AFC Dinamo”, vechea societate care a administrat gruparea din Stefan cel Mare. Din viitorul C.A vor mai mai face parte doi apropiati ai inca presedintelui Badea: este vorba despre Cornel Dinu si Constantin Eftimescu. Actionar majoritar, Negoita va avea si el un prieten in C.A, Catalin Petrescu – omul de incredere al boss-ului de la „RIN Hotel”.

Miza acordului: obtinerea licentei

Pentru ca acordul dintre cei doi sa intre in vigoare, mai trebuie doar ca Ionut Negoita sa indeplineasca o ultima conditie: este nevoie urgenta de o infuzie de capital in club, cam doua milioane de euro! Dinamo este restanta la plata salariilor catre jucatori cu 900.000 de euro si mai are de achitat catre terti diferite sume in valoare totala de 1,1 milioane de euro. In cazul in care „cainii” nu reusesc sa rezolve cat mai repede aceasta problema, clubul este in pericol sa nu obtina licenta pentru Liga 1.

Badea neaga transferul de putere

Nicolae Badea a infirmat ieri transferul de putere la FC Dinamo, asta desi apropiatii sai deja au fost informati ca Ionut Negoita este noul patron. „Nu s-a incheiat nicio tranzactie, atat am de declarat deocamdata. Nu am ce sa comentez in jurul speculatiilor. Nu am ce sa fac, a inceput transhumanta, folclorul functioneaza”. Din cate se pare, Badea se teme ca Negoita nu va putea face rost de cele doua milioane de euro, caz in care acordul dintre cei doi nu va mai fi de actualitate.

author avatar
Cristi Ionita
684 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger