AcasăSPORTIon Tiriac, "mitraliat" in presa spaniola

Ion Tiriac, „mitraliat” in presa spaniola

Jurnalistii iberici l-au luat la tinta pe miliardarul Ion Tiriac in acest final de an, afacerile derulate in Spania de fostul mare tenismen fiind „investigate” de ziaristi.
Astfel, publicatia „Extraconfidencial” a iesit pe piata cu un subiect legat tot de arena „Caja Magica” si afacerile conexe acesteia, intreprinse de Ion Tiriac. In ancheta jurnalistica sunt implicate si alte nume grele din Spania, precum Manuel Cobo, fostul viceprimar al Madridului, si Alberto Ruiz Gallardon, fost edil al Capitalei, in prezent Ministrul Justitiei din Spania. Foarte bun prieten cu Gallardon, Ion Tiriac ar fi beneficiat d emulte contracte avantajoase, de pe urma carora a castigat milioane de euro, in perioada iar in care acesta a fost primar al Madridului. Un exemplu de astfel de afacere dezvaluita de „Extraconfidencial”: „Chiar nu aveam in tot orasul Madrid niste tehnicieni care puteau asambla corturi fara a apela la o companie intermediara condusa de Ion Tiriac? A trebuit sa se plateasca mai mult de un milion de euro catre Tiriac pentru asa ceva? Ce se afla in spatele acestor contracte? A existat o alta consideratie in schimb?”.

Controleaza o arena de 300 de milioane de euro

Scandalul declansat in Spania a dus la suspendarea temporara din functie a Mariei de la Cabeza Quiros, directorul de operatiuni al orasului Madrid. Din cate se pare, autoritatile doresc sa afle Ion Tiriac a pus mana intr-un mod corect pe „Caja Magica”, arena construita cu 300 de milioane de euro. In plus, se pare ca va fi analizat si contractul prin care Consiliul Local al Madridului a decis sponsorizarea turneului de tenis patronat de Ion Tiriac cu suma de 34 de milioane de euro pana in anul 2021.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger