AcasăSPORTIon Țiriac, mesaj tranșant: „Nu vrem război!”. Miliardarul român îi atacă pe...

Ion Țiriac, mesaj tranșant: „Nu vrem război!”. Miliardarul român îi atacă pe englezi

Ion Țiriac, mesaj tranșant: „Nu vrem război!”. Miliardarul român îi atacă pe englezi (sursa foto: ziare,com)

Cunoscutul om de afaceri, fost jucător de tenis, a reacționat tranșant pe marginea deciziei organizatorilor Grand Slam-ului de la Wimbledon de a nu permite participarea la ediția din acest an a jucătorilor din Rusia și Belarus, pe fondul invaziei ruse în Ucraina și al războiului început în urmă cu peste două luni, mai exact în 24 februarie.

Ion Țiriac a vorbit despre o „greșeală”. Și dă de înțeles că nu ar trebui să fie interzis dreptul unui sportiv să participe la un turneu internațional, doar pentru că e rus sau belarus.

Omul de afaceri al cărui nume e cunoscut în lumea tenisului mondial și-a amintit și a povestit public cum i s-a năruit – din considerente politice – un vis din tinerețe, de pe vremea când fusese selectat în naționala de hochei pe gheață și s-a pregătit pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din SUA.

Țiriac: „A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă”

„Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic. Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu. (…)

Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional”, a susținut Țiriac, pentru Pro Sport.

Englezii, acuzați că toarnă benzină pe foc

Revenind la situația concretă a ediției din acest an a turneului de la Wimbledon, omul de afaceri critică decizia oficialilor englezi de la faimosul Grand Slam. Și a făcut trimitere la faptul că lucrurile stau cu totul altfel în Spania, în contextul desfășurării actualei ediții a turneului de la Madrid.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.

Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a mai transmis Țiriac.

author avatar
Andrei Coman
1.100 afisari

6 COMENTARII

  1. Da-te dracului de securist ramolit. NU ai dat un pahar cu apa refugiatilor. FMM de jeg de om ce esti.

  2. Nea mustata, ai avea dreptate daca meseria , cum ii spui dumneata, n-ar include si onoruri, adica aplauze, simpatie, laude ,etc. Ori, sa faci toate aceste lucruri pentru cineva a carui conationali stii ce fac, poate chiar in acele momente, mi s-ar parea cam ciudat, sa nu zic altfel. Iar aia cu rusii si ukrainienii, cred c-ati vrut sa faceti o gluma. Apropo, totusi ceva contributie benevola, ceva ati facut .??

  3. Englezii o natiune de impostori drogati si pedofili care se cred superiori omenerii , in curind aceasta rasa de englezi si americani vor disparea si vor fii asimililati de alte rase din Africa , Asia si alte zone

  4. Aveti dreptate Domnule Tiriac in aceasta declaratie :
    „NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ INTERZICĂ UNUI TÂNĂR SPORTIV, DOAR PENTRU CĂ ESTE RUS SAU BELARUS, SĂ PARTICIPE LA UN TURNEU INTERNAȚIONAL”, A SUSȚINUT ȚIRIAC, PENTRU PRO SPORT. ” …….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger