AcasăSPORTIon Constantin, legenda a rugby-ului romanesc, a murit

Ion Constantin, legenda a rugby-ului romanesc, a murit

(foto: frr)

Ion Constantin, unul dintre cei mai mari transformeuri din rugby-ul mondial, a incetat din viata, la 61 de ani, in urma unui atac cerebral.

(foto: frr)

Rugby-ul romanesc este in doliu dupa ce, Ion Constantin, unul dintre cei mai mari transformeuri din rugby-ul mondial, a incetat din viata, la 61 de ani, in urma unui atac cerebral. Potrivit Federatiei Romane de Rugby, acesta s-a consacrat, ca sportiv, la Clubul Dinamo Bucuresti, iar pe plan international, in intervalul anilor ’70-’80 a dominat Europa prin loviturile sale de picior.

Ion Constantin, jucator de trei sferturi aripa, centru si fundas, a fost unul dintre cei mai mari transformeuri din cati a cunoscut rugbyul mondial, supranumit de englezi ”penalty king” (regele loviturilor de pedeapsa), reusind lovituri chiar si de langa steagul de colt.
Acesta, fost titular in echipa Romaniei, cu 37 de selectionari, a facut parte si dintr-o selectionata internationala care a jucat impotriva Tarii Galilor si a marcat 17 puncte din totalul de 25.
In memoria lui se va tine un moment de reculegere inainte de partida Romania-Argentina Jaguars, ce se va disputa marti, de la ora 18.00, pe stadionul Arcul de Trumf.

author avatar
Ionut Zgimbau
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger