AcasăSPORTIoan Neculaie, acuzat de spalare de bani

Ioan Neculaie, acuzat de spalare de bani

Ioan Neculaie, ultimul „greu” din fotbalul romanesc picat in plasa procurorilor

Procurorii brasoveni au efectuat joi perchezitii atat la FC Brasov, cat si la locuinta patronului echipei, miliardarul Ioan Neculaie.

Ioan Neculaie, ultimul „greu” din fotbalul romanesc picat in plasa procurorilor

Perchezitiile au fost facute de procurori de la Parchetul Tribunalului Brasov. Potrivit procurorului Claudiu Sandu, descinderile la FC Brasov si la locuinta patronului Neculaie au avut loc intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au ridicat documente referitoare la activitatea clubului de fotbal. Ioan Neculaie ar fi suspectat ca a scos ilegal bani din firmele pe care le controleaza, bani proveniti din vanzarea de jucatori sau din vanzarea drepturilor de televizare ale unor meciuri sustinute de FC Brasov. Anchetatorii sustin ca, dupa ce a retras ilegal sume mari de bani din firmele sale, Niculaie a creat un adevarat circuit financiar compus menit sa dea o aparenta de legalitate operatiunilor derulate.
Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Brasov si al echipei FC Brasov. In noiembrie 2012, el a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, dupa ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, in martie 2008. Accidentul de munca s-a petrecut in 6 martie 2008, cand Florin Ditoiu, angajat al societatii Prescon SA, in postul de mecanic, a murit dupa ce o parte a unui cos de fum care trebuia dezmembrat si dat la fier vechi s-a prabusit peste el. In timp ce cosul de fum era sectionat de un sudor, o bucata din structura s-a prabusit peste muncitor si l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au constatat, in urma verificarilor, ca societatea nu avea nicio autorizatie pentru dezafectarea cosului de fum respectiv si nici nu erau indeplinite masurile legale privind protectia si siguranta muncitorilor sai.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger