AcasăRecomandariIntram in Europa doar pe bani!

Intram in Europa doar pe bani!

Fotbalul romanesc este intr-o situatia absolut halucinanta: este posibil ca invingatoarea din Cupa Romaniei sa nu participe in toamna in preliminariile Ligii Europa, probabil o situatie nemaiintalnita pe intreg continentul!

Petrolul si CFR, semifinaliste in Cupa Romaniei, nu pot juca in Europa daca vor castiga trofeul

Din cele patru semifinaliste, doar campioana Steaua Bucuresti are drept de participare in cupele europene, celelalte trei echipe aflandu-se doar in treaba prin Cupa Romaniei. Petrolul Ploiesti, CFR Cluj si Universitatea Cluj sunt cluburi aflate in stare de insolventa, ceea ce contravine regulamentelor UEFA, for care nu permite unor astfel de formatii sa joace partide internationale.
Situatia nu sta mai bine nici in Liga 1. Sau, dupa cum si-a castigat deja supranumele, Liga Insolventilor. Sase cluburi se afla in aceasta situatie; pe langa cele trei mentionate anterior, in insolventa mai sunt Otelul Galati, Rapid si Dinamo. Cum Steaua nu mai poate rata titlul (10 puncte avans fata de locul 2 si nicio amenintare reala din partea vreunei contracandidate), batalia se va da exclusiv pentru cele doua locuri de Liga Europa. De pe pozitiile 4 si 5 si cu 30 de puncte acumulate in tur, Astra Giurgiu si ASA Tg.Mures sunt marile favorite, insa in cupele europene mai pot ajunge si CS U Craiova (locul 6, 29 de puncte) si chiar FC Botosani (locul 7, 27 de puncte). Realitatea anului 2015 arata ca in fotbalul european sunt primiti doar profesionistii care stiu sa faca rost de bani. Pentru restul „investitorilor” exista o singura usa deschisa: cea a Insolventei!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger