AcasăSPORTInterceptari in dosarul Avram: Omul de afaceri Terbea se ocupa de buna...

Interceptari in dosarul Avram: Omul de afaceri Terbea se ocupa de buna dispozitie a arbitrilor, inainte si dupa meciuri

Potrivit interceptarilor din dosarul Avram, arbitrii erau folositi pe post de curieri intre Sorin Terbea si Vasile Avram.  Din discutiile celor doi, reiese ca alegerea arbitrilor era la ordinea zilei si ca omul de afaceri se ocupa si de buna lor dispozitie, inainte si dupa meciuri.

Surse apropiate anchetei sustin ca fostul sef al arbitrilor, Vasile Avram, folosea un limbaj codat atunci cand stabilea cu afaceristul Sorin Terbea delegarile pentru meciurile echipei din Targu Mures, potrivit Antena3. Astfel, arbitrii erau numiti Gyuri:

Vasile Avram: „Voiam sa te… voiam sa te intreb, ca m-au sunat de dimineata pe la 7, Gyuri (n.r. arbitri) si o data, de doua ori si n-au mai ajuns. Si dup’ aia, i-am tot sunat …si nu mai raspunde.”

Sorin Terbea: „Trebe… sa ajunga, deci trebe sa ajunga si mai vine inca un Gyuri (n.r. arbitru), ca asta-i numa’ atata o incaput. N-o putut sa … „

Stenogramele din dosarul lui Vasile Avram scot la iveala si faptul ca omul de afaceri Sorin Terbea avea grija ca dupa meciuri, apropiatii sai sa se simta bine in compania unor fete.

Sorin Terbea: „Si spui ca mai departe, tu ai sarcina pentru ele, sa le aduci, eu am sarcina pentru alalalt (Vasile Avram – n.r.).”

Sorin Terbea: „Tu spune-i sa nu se grabeasca, ca poate elicopterul mai zboara pe acolo, nu stiu ce si nu stiu cum, sa se grabeasca si trimitem noi masina seara, dupa ea.”

Sorin Moldovan: „Am priceput.”

S.T.: „Sau daca vrea sa ramana in Brasov, niciun fel de problema, rezervam in Poiana doua camere, sa stea fetele lejer, nu stiu ce…dupa ce se termina meciul…sa fie lumea bine.”

In interceptarile procurorilor DNA apare si numele arbitrului craiovean Sebastian Coltescu, unul dintre preferatii omului de afaceri din Targu Mures.

Conform inregistrarilor, unul dintre partenerii de afaceri ai lui Terbea este regele asfaltului Dorin Umbrarescu.

T:” Dorinut, ce faci, tati? „

Dorinel Umbrarescu: „Sorine, uite acum am ajuns la birou. Cat a intrat, ma? 1 milion 9 sute … regionala Brasov, pentru noi. Si maine…

T: E in regula, cand poti… e bine. „

DU: „Pai, nu. Maine, iti impart. Jumatate tu, jumatate, eu, nu?”

Omul de afaceri Sorin Terbea e acuzat ca i-ar fi dat mita 19.000 de euro sefului arbitrilor, prin intermediari. Si sefii cluburilor de fotbal Dinamo si Vaslui alegeau arbitrii cu care echipele lor intrau pe teren, conform procurorilor DNA.

511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger