AcasăSPORTInter-ul lui Chivu, vandut chinezilor!

Inter-ul lui Chivu, vandut chinezilor!

Interul lui Chivu isi creste popularitatea pe piata asiatica

In incercarea de a gasi fondurile necesare pentru crearea unei noi formatii de top, presedintele clubului Inter Milano a decis sa vanda 25% din actiunile avute la echipa consortiului „China Railway Bureau Group”. Intreaga afacere i-a adus in cont suma de 200 de milioane de euro.

Interul lui Chivu isi creste popularitatea pe piata asiatica

Massimo Moratti ramane actionarul majoritar al echipei milaneze, insa chinezii – reprezentati de managerul general Meng Fengchao – devin al doilea actionar al Interului.

Moratti si Meng au batut palma rapid

Afacerea a avut nevoie de o luna si jumatate pentru a fi incheiata, primele discutii purtandu-se la Jakarta, cu ocazia turneului efectuat de Sneijder & comp. la sfarsitul lunii mai. Ultrasii lui Inter nu au fost foarte surprinsi, ei anticipand aparitia unui sponsor asiatic inca din vara anului trecut, cand la echipa a aparut, parca de nicaieri, fundasul japonez Yuto Nagatomo. Interesant este ca finantatorii chinezi si-au asumat raspunderea unui nou stadion, Inter-ul lui Cristian Chivu urmand sa se mute de pe „Giuseppe Meazza” cel mai devreme in 2017.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger