AcasăSPORTInteligența Artificială a ales: iată cine va juca semifinalele Ligii Campionilor!

Inteligența Artificială a ales: iată cine va juca semifinalele Ligii Campionilor!

OPTA Supercomputer, un program de Inteligență Artificială, a calculat ce șanse au cele opt echipe din sferturile Champions League să se califice în faza următoare a competiției. Despre cea mai așteptată dublă, Real Madrid-Manchester City, supercomputerul a fost de părere că englezii sunt favoriți să meargă mai departe, având șanse de 60%.

O estimare destul de precisă, dacă stăm să analizăm meciul de la Madrid. Deși rezultatul final a fost 3-3, City s-a mișcat bine și putea chiar câștiga partida. Ceea ce IA-ul nu poate calcula este, însă, sclipirea divină a Realului când joacă în Champions League. Madrilenii se simt ca peștele în apă când vine vorba să evolueze în cea mai importantă competiție intercluburi a planetei. Returul va decide dacă IA chiar poate prezice viitorul.

Apropo de acest meci. Mai inspirat decât calculatorul a fost Kun Aguero, care a plasat un super-pariu înainte de derby. Fostul star al celor de la City a pariat 10.000 de dolari pe faptul că se vor înscrie cel puțin 3 goluri pe Santiago Bernabeu și biletul său a fost câștigător după doar 14 minute de la fluierul de start.

În ceea ce privește duelul dintre Arsenal și Bayern Munchen, supercomputerul a generat un procentaj și mai echilibrat. IA a mizat pe faptul că „tunarii” vor merge mai departe, acordându-le 58,5% șanse.

În ceea ce privește celelalte două dueluri din faza actuală a competiției, computerul o consideră pe PSG favorită în dubla cu Barcelona, cu 57% șanse. De cealaltă parte, în dubla dintre Borussia Dortmund – Atletico Madrid, nemții ar pleca cu prima șansă, de 56,3%.

author avatar
Mihail Ioan
1.747 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger