AcasăSPORTInspiratie sau bravare?

Inspiratie sau bravare?

Echipa Olandei s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale dupa una dintre cele mai surprinzatoare decizii vazute vreodata in istoria fotbalului: selectionerul Louis van Gaal a schimbat portarul titular in minutul 119 al „sfertului” de la Salvador de Bahia.

Olanda a avut nevoie de lovituri de la 11 metri ca sa elimine Costa Rica. Sau de inspiratia lui Van Gaal? Ori, sa fi fost bravare?! Nici macar batavii nu au raspunsul la aceasta intrebare, pusa dupa cel mai surprinzator gest probabil din intreaga istorie a „mondialelor”. La scorul de 0-0, in minutul 119, viitorul manager al lui Manchester United il schimba pe titularul Cillessen cu rezerva Krul, iar acesta din urma reuseste sa apere doua penalty-uri!suturi la loviturile de departajare (Ruiz si Umana), facand astfel diferenta. Fiecare jucator din echipa mea are calitati si acestea trebuie folosite cand credem ca ne pot ajuta. Tim Krul e cel mai potrivit la penalty-uri, are detenta si este impozant, genul de portar care poate ajunge in toate colturile portii; a fost pregatit special pentru aceste momente. S-a vazut ca el a ghicit mereu coltul unde trage adversarul si de aceea ne felicitam pentru alegerea facuta. Am luat decizia cu putin inainte de minutul 90, cand pentru prima data am simtit ca putem ajunge la lovituri de departajare. De aceea am evitat sa fac trei schimbari, tocmai ca sa pastrez una pentru Krul. Nu i-am spus lui Cillessen, riscam sa-i provoc o deceptie. Un antrenor decide cine joaca, cine este inlocuit si cine intra. Am tinut cont de statistici si nu cred ca am gresit„, a comentat Louis van Gaal la finalul meciului care a adus Olandei calificarea in semifinalele Campionatului Mondial.
Merita remarcata si prestatia echipei Costa Rica, o trupa care paraseste turneul final neinvinsa in cinci dueluri cu trei campioane mondiale (Anglia, Italia si Uruguay) si doua campioane europene (Grecia si Olanda).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger