AcasăSPORTInlocuitorul lui Petrescu la Kuban ia 1,2 milioane de euro pe an

Inlocuitorul lui Petrescu la Kuban ia 1,2 milioane de euro pe an

Krasnozhan antreneaza in Rusia de peste 19 ani

Dupa despartirea de Dan Petrescu, formatia Kuban Krasnodar a decis sa apeleze la serviciile unui tehnician rus, inlocuitorul lui SuperDan fiind Yuri Krasnozhan (49 de ani), fost la Anji Makhachkala.

Krasnozhan antreneaza in Rusia de peste 19 ani

Krasnozhan a facut istorie pe banca lui Spartak Nalchik, formatie pe care a antrenat-o in perioada 2004-2010, fiind la un pas sa o duca in cupele europene, in ciuda problemelor financiare cu care s-a confruntat. Totusi, in ultimii doi ani, Krasnozhan a devenit si unul dintre cei mai controversati antrenori din Rusia. A fost demis de la Lokomotiv Moscova, pe 27 mai 2011, pentru ca a blatuit un meci cu Anji Makhachkala. A ajuns apoi pe banca gruparii din Dagestan, dar a fost demis dupa numai doua luni, fara sa-i fi antrenat pe Eto’o si compania intr-un meci oficial.

Alesul lui Kuban va castiga 1,2 milioane de euro, un salariu de doua ori mai mic decat cel pe care il avea Dan Petrescu, dar Yuri Krasnozhan va putea ocupa, in paralel, si functia de antrenor la nationala divizionara, infiintata de Federatia de la Moscova in urma cu un an si jumatate. Sansa lui Krasnozhan de a se ocupa, in continuare, si de trialurile de la Rusia B l-ar putea face pe tehnician sa-si doreasca sa renunte la jucatorii straini din lotul lui Kuban, astfel ca romanii Daniel Niculae si Gigel Bucur – adusi la dorinta speciala a lui Dan Petrescu – ar putea fi pusi in ipostaza de a-si cauta echipe.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger