AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuInghesuiala ca la pomana

Inghesuiala ca la pomana

Gaz - CFR, remiza la Medias

Nascut si crescut in Balcesti, localitate in care pe timpuri satenii aflau prognoza vremii dupa cum umbla porcul cu paiul in gura, seful LPF, Mitica Dragomir, ajuns la locul de bastina cu ocazia arvunirii unor sunci pentru Craciun, a avut putinta sa se documenteze din purtarea unui godac local cam cum ar fi vremea in lunile noiembrie si decembrie ale anului in curs, an harazit sfarsitului lumii din neglijenta mayasilor.

Gaz - CFR, remiza la Medias

Afland el, Corleone, ca soarele va mai umbla pe cer inca cel putin vreo trei saptamani si ca mult-asteptata zapada (bucuria copiilor) va mai adasta pe la granitele tarii, s-a gandit sa prelungeasca jocurile primei ligi, varand trei etape din retur in programul… de toamna. Aceasta hotarare i-a dezorientat pe iubitorii de fotbal, ei constatand ca in cateva zile au asistat la jocuri din tur, din retur si din Cupa, toate inghesuite ca la pomana, de nu mai intelegeau sarmanii microbisti care-i miza meciului pe care-l vad.

Mai mult decat atat, cativa conducatori de cluburi au inceput sa caraie, declarandu-se nemultumiti de aceasta comprimare a programului, care le oboseste fotbalistii, motiv ce i-a determinat sa ceara anularea acestei decizii. Deocamdata insa, „birja merge pan’ la gara”, dovada ca ne aflam deja la incheierea primei etape a returului, si nu se simte ca s-ar schimba ceva. Asadar, dupa ce am asistat intr-un timp scurt la jocurile din ultima etapa a turului, apoi din Cupa, ne-a prins iarna bulbucandu-ne ochii pe plasme pentru a urmari meciurile etapei a 18-a (prima din retur), in care Steaua si-a umilit surioara domiciliata in Chiajna cu scorul de 6-0, adversara care, in loc sa lupte, s-a dovedit, in timpul celor nouazeci de minute, cazuta intr-o excesiva admiratie fata de Laurentiu Regecampf, Adrian Popa, Gardos si Adi Rocha, baieti adusi nu de mult cu TAB-ul de Gigi Becali de la „patria mama”, adica de pe meleagurile simpaticului primar Mircea Minea. Tot in etapa cu pricina am privit cu tristete evolutia penibila a echipei lui Grigoras, care abia-abia a ciupit un egal de la studentii clujeni, si acela, fie vorba intre noi, cu ajutorul tusierului Mircea Orbulet (!), orb pe de-a-ntregul la faza din minutul 72, cand n-a semnalizat ofsaid la „pandurul” Rusu. Gorjenii au parut obositi, au dat pase la adversar cu ghiotura, nu s-au gasit intre ei si au pierdut aproape toate mingile, de parca bausera, in locul cafelei, ceai de mac. Iata cum o echipa care ne entuziasmase in multe jocuri a reusit sa ne dezamageasca! Sarbatorind, probabil, cu vin de Tokai pe Sfantul Andras, in ziua precedenta a meciului cu gazarii de la Medias, flotantii de Cluj ai lui Paszkany s-au miscat pe teren ca melcul, pierzand doua puncte si pozitia, si asa deloc onorabila, din clasament. Antrenorul Paulo Sergio a pornit disputa impotriva profesorului de matematica Pustai cu cativa jucatori de rezerva, gandind ca este bine sa-i menajeze pe titularii de drept pentru intalnirea cu Manchester, dar, dupa cum se vede, a gandit prost. Geaba i-a varat mai apoi pe Rui Pedro, Bastos si Kapetanos, fiindca targul se sparsese! Duminica seara, in gara din Vaslui a deraiat un tren. In vagonul de dormit al garniturii se aflau fotbalistii giulesteni, care, din cauza tamponarii produse de un tractorist de-al lui Porumboiu, au cazut din patuturi! Somn usor, George Copos! Mai ai putin si cazi si tu din pat!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger