AcasăSPORTInflatia a pus stapanire pe capitala Kiev: Preturi mai mai mari cu...

Inflatia a pus stapanire pe capitala Kiev: Preturi mai mai mari cu 50%

Preturile au crescut simtitor in Ucraina

Aproape jumatate dintre restaurantele din capitala Ucrainei si-au marit tarifele pe durata Campionatului European. Culmea, masura ii afecteaza in aceeasi masura si pe locuitorii Kievului, care se plang ca nu-si mai permit sa cumpere „nici macar o apa plata”.

Preturile au crescut simtitor in Ucraina

Anuntul ca 300.000 de oameni vor trece zilnic granitele Ucrainei le-a luat mintile proprietarilor de carciumi si magazine din Kiev.

O merdenea costa acum cu 20% mai mult decat in luna aprilie

Preturile din meniurile restaurantelor au crescut cu 50%, in special bautura s-a scumpit, berea fiind in top. Un mic dejun poate ajunge si la 50 de grivna (aproximativ 5 euro), „cu 35% mai mult decat in luna aprilie”, scriu jurnalistii de la „Kievskaya”. Lacomia patronilor ii deranjeaza si pe localnici, multi dintre ei plangandu-se ca nu au aceeasi putere de cumparare precum turistii din Vest, veniti la Campionatul European de fotbal. Viktor Ivanov (56 de ani) le-a dat exemplu situatia sa ziaristilor: „O inghetata pentru nepotul meu costa 10 grivna, acum este 15. Nici macar apa plata nu mai cumpar, vin de acasa cu bidoanele de plastic si le umplu de la cismelele publice”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger