AcasăSPORTInfantino a tranzactionat drepturile tv ale Ligii Campionilor printr-o firma din Panama!

Infantino a tranzactionat drepturile tv ale Ligii Campionilor printr-o firma din Panama!

Gianni Infantino a stiut cum sa dribleze legislatia fiscala europeana

Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista: Gianniii Infantinooo! Proaspatul presedinte ales al FIFA este un obisnuit al tranzactiilor financiare derulate prin paradisul fiscal panamez.

Gianni Infantino a stiut cum sa dribleze legislatia fiscala europeana

Ziarul german Suddeutsche Zeitung, care a avut acces la documentele investigatiei jurnalistice „Panama Papers”, anunta ca Infantino a semnat, in 2006 si 2007, contracte privind drepturile de televizare pe trei sezoane ale Ligii Campionilor cu un om de afaceri urmarit in prezent de justitia americana in scandalul de coruptie in care este implicata FIFA. Societatea Cross Trading, cu sediul la Niue, o insula din sudul Pacificului, a achizitionat de la UEFA, in 2006, drepturile de televizare in America de Sud ale Ligii Campionilor (sezoanele 2006-2009), pentru doar 110.000 dolari, explica publicatia din Munchen. In 2007, aceeasi societate a obtinut drepturile pentru Cupa UEFA si Supercupa Europei. Proprietarii Cross Trading sunt argentinienii Hugo si Mariano Jinkis, inculpati acum in Statele Unite fiindca au platit mita in schimbul obtinerii drepturilor tv pentru America de Sud. Cross Trading a revandut ulterior aceste drepturi pentru Liga Campionilor in schimbul sumei de 311.000 dolari.

Aceleasi apucaturi ca Blatter

La FIFA s-au schimbat sefii, dar obiceiurile au ramas aceleasi. Gianni Infantino vorbeste despre integritate si onoare, la fel ca Sepp Blatter, insa realitatea este ca a tranzactionat drepturile tv ale Ligii Campionilor printr-o firma inregistrata in Panama!
„Numele meu este facut de ras si nu accept ca asupra integritatii mele sa planeze vreun dubiu, cu atat mai mult cu cat UEFA a explicat in detaliu fiecare contract si nu exista niciun fel de problema legala cu acesta despre care se scrie. Vreau sa mai spun ca nici eu si nici UEFA nu am fost vreodata contactati de catre autoritati in legatura cu aceste contracte. Mai mult, din toate relatarile din presa reiese clar ca nici eu si nici UEFA nu am facut ceva ilegal”. Sigur, nu este ilegal sa faci afaceri prin firme offshore, dar cu siguranta este imoral.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger