AcasăSPORTInfantino: „Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie!”

Infantino: „Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie!”

In pofida presiunilor exercitate de o parte a Occidentului, presiuni venite inclusiv de peste Ocean, presedintele FIFA nu cedeaza: Cupa Mondiala din 2018 se va juca in Rusia si punct!

Interese economice si mai ales politice au atras FIFA spre un joc extrem de periculos. Rusia nu trebuie, nu are capacitatea si mai ales nu merita sa organizeze Cupa Mondiala de fotbal editia 2018! Acesta a fost mesajul livrat constant catre forul de la Zurich in ultimul an.
Schimbarea presedintelui (Sepp Blatter a fost inlocuit cu Gianni Infantino, un italo-elvetian) s-a vrut a da o noua directie in viziunea geo-strategica a FIFA. De unde, Infantino ramane ferm pe aceleasi pozitii ca antecesorul sau: „Rusia este o tara cu deosebita pasiune pentru fotbal. Sunt convins ca editia din 2018, pe care o va gazdui Rusia, va fi cea mai buna din istorie”.

Laude pentru „Luzhniki Arena”

Cu ocazia primei sale vizite in Rusia in calitate de presedinte al FIFA, Gianni Infantino a inspectat arena „Luzhniki”, din Moscova, unde a primit un raport privind progresul lucrarilor de renovare a arenei care va gazdui meciul de deschidere si finala Campionatului Mondial de peste doi ani. Infantino s-a intalnit cu primarul Moscovei, Serghey Sobyanin, si cu reprezentantii Comitetului Local de Organizare, Alexey Sorokin si Zvonimir Boban. Principalele subiecte de discutii au fost dezvoltarea fotbalului din Rusia si oportunitatile oferite de imbunatatirea infrastructurii pentru C.M. „Sunt foarte impresionat cu progresele observate. C.M. din 2018 va fi o oportunitate pentru ca rusii sa fie prezentati lumii. Totul merge conform planului, astfel ca stadioanele ar trebui sa fie finalizate pana in decembrie 2017. Arena «Luzhniki» arata incredibil! In interiorul ei, fanii vor simti atmosfera fotbalului adevarat. Este impresionant faptul ca au fost pastrate partile istorice ale arenei, in exterior, iar in interior tot designul va fi de ultima generatie”, a relatat Infantino primele sale impresii.

Euro 2016 cu „ Hawk-Eye”

Pentru prima data in istorie, UEFA a ales sa utilizeze sistemul „Hawk-Eye” („Ochi de soim” – stabileste daca mingea a trecut linia portii) la toate meciurile de la Euro 2016.
Aceasta tehnologie, de productie britanica, este utilizata in tenis si cricket, fiind folosita si la Cupa Mondiala din Brazilia (2014). Sistemul „Hawk-Eye” urmeaza sa fie instalat pe cele 10 stadioane care vor gazdui meciurile Euro 2016.„ Ochiul de soim” utilizeaza sapte camere ultraperformante care urmaresc traiectoria mingi si indica arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibratie, daca poate valida golul.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger