AcasăSPORTIncursiune în Academia „Manchester City”

Incursiune în Academia „Manchester City”

Academia lui Manchester City este una dintre cele mai performante din lume, dar haideți să vedem cum reușesc englezii să dea fotbalului unii dintre cei mai buni sportivi.

Totul pleacă de la educație. Britanicii nu fac rabat de la școală, dar totul este calculat așa încât să rămână timp destul pentru sport. Astfel, în fiecare dimineață din timpul săptămânii, juniorii lui City încep orele la școala privată St Bede, acolo unde taxa anuală pentru un copil depășește 13.000 de lire sterline. Cei ai căror părinți nu au mașini, iau trenul și apoi autobuzul pentru a ajunge la timp la școală. Din momentul în care pășesc în campus, singura grijă a tinerilor este să se concentreze pe lecții, respectiv antrenament.

De restul se ocupă clubul.

În timp ce juniorii iau micul dejun (cereale cu lapte) înainte de antrenament, echipamentele sunt gata pregătite în vestiar, exact ca la „colegii” de la echipa mare.  După antrenament, copiii au parte de o masă caldă, bogată în proteine, atent gândită de un nutriționist specializat pe alimentația tinerilor sportivi de performanță.

„Academia lui City este condusă ca un club de seniori”, mărturisește o sursă din interior.

Conducerea conștientizează lupta grea cu rivalele din regiune Liverpool, Manchester United și Everton. Iată de ce misiunea de a-i aduce în curtea lor pe cei mai talentați copii nu este deloc una ușoară.

Din fericire, fiecare academie are propria abordare. În timp ce City pare că vrea să-și transforme juniorii în adevărate mașinării de luptă, stilul rivalilor de la United nu este la fel de milităros. Antrenamentele și programul lor se bazează mai mult pe individualism și fler.

Școala privată asigurată de City este o mină de aur pentru părinți. Clubul continuă să achite cursurile chiar și pentru fotbaliștii care renunță la colaborarea cu Manchester și face asta până la terminarea studiilor. Astfel, niciun copil nu va rămâne neinstruit, chiar dacă pică varianta sport de performanță.

Mai ceva ca în armată

City impune reguli clare juniorilor. Spre exemplu, ciorapii trebuie să fie sub genunchi, dar deasupra gleznei. Tricourile trebuie să fie băgate în pantaloni, după modelul lui Rodri.

Există chiar și un sistem de amenzi nominal pentru jucători.

Respectând toate regulile, Academia lui Manchester City a reușit să vândă, în ultimele două veri, jucători de peste 150 de milioane de euro.

author avatar
Mihail Ioan
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger