AcasăSPORTIncredibil! In 2007, Dan Nistor era paznic la un hotel din Rucar....

Incredibil! In 2007, Dan Nistor era paznic la un hotel din Rucar. Acum, vine la nationala!

Mijlocasul formatiei Pandurii Tg.Jiu este, probabil, singurul fotbalist din Liga 1 care nu are perioada junioratului in CV. „Eu sunt de la tara, m-am apucat tarziu de sportul asta”, afirma ultimul debutant „tricolor”.

Dan Nistor se antreneaza cu zambetul pe buze

In urma cu cinci ani, Dan Nistor facea ture de noapte la un hotel din Rucar, avea grija ca musafirii nepoftiti sa nu deranjeze clientii stabilimentului. Fotbalul insemna doar cateva meciuri la final de saptamana, intr-un amatorism total, la AS Rucar, divizia judeteana Arges. „Am inceput fotbalul prea tarziu, la 17 ani. Eram paznic la un hotel din Rucar, iar sambata jucam pentru AS Rucar. In 2007, echipa mea a disputat o finala de Cupa Romaniei, faza pe judet, cu FC Arges, meci disputat in Trivale. Am evoluat bine, am obtinut si un penalty, am dat si gol, iar atunci m-a vazut domnul Benone Lazar, patronul de la International”, isi aminteste Nistor momentul care i-a schimbat soarta. Transferul de la AS Rucar la International s-a facut in schimbul catorva echipamente de joc si a sapte mingi de fotbal, donatie din partea miliardarului argesean.

Cetatean de onoare cu dosar penal

Fiind singurul locuitor al comunei ajuns fotbalist in Liga 1, Dan Nistor a fost facut, in 2011, cetatean de onoare al Rucarului. „O sa-mi prinda bine titlul asta, vor fi niste avantaje de care voi profita, probabil ca nu o sa mai platesc taxe. Mi s-a dat, deja, un teren pe care imi vor face o casa, apoi vreau sa deschid si un bar acolo”, sunt gandurile de viitor ale „pandurului”. Cetateanul de onoare Dan Nistor s-a ales cu un dosar penal in primavara acestui an deoarece a condus un autoturism fara a avea permis.

Piturca a prins drag de gorjeni

Dan Nistor este cel de-al 7-lea jucator de la Pandurii convocat de Victor Piturca la echipa nationala. Ceilalti sase au fost Vlad Chiriches, Mihai Pintilii (intre timp, ambii au ajuns la Steaua), Razvan Pleasca, Claudiu Voiculet, Alexandru Maxim si Cosmin Bacila. Maxim si Nistor sunt singurii „panduri” chemati pentru meciul amical cu Belgia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.875 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger