AcasăSPORTInceput furtunos de sezon in Formula 1! Favoritii au abandonat la Melbourne

Inceput furtunos de sezon in Formula 1! Favoritii au abandonat la Melbourne

Nico Rosberg a castigat, duminica, a patra cursa din cariera de pilot de Formula 1

Duminica dimineata s-a disputat prima etapa din noul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, Grand Prix-ul Australiei de la Melbourne.

Nico Rosberg a castigat, duminica, a patra cursa din cariera de pilot de Formula 1

Spre deosebire de ultimii ani, in care competitia a fost dominata de germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing, in 2014 se anunta o lupta deschisa oricarui rezultat, aspect confirmat chiar si de campionul mondial en-titre, care anunta, inainte de Grand Prix-ul Australiei, ca se teme pentru noul sezon.

Plecat din a doua jumatate a grilei de start, Vettel a avut mari probleme de trafic inca de la primele viraje si a parasit prematur cursa de la Melbourne. Insa marea dezamagire a reprezentat-o britanicul Lewis Hamilton, pilot care a dominat cu autoritate sedinta de calificari.

Plecat din pole-position, Hamilton a avut si el mari probleme tehnice si a fost obligat sa abandoneze dupa mai putin de patru tururi.

Fara cei doi pe piste, Nico Rosberg a preluat initiativa si s-a impus la Melbourne de o maniera entuziasmanta, neamtul reusind sa-i surclaseze pe australianul Daniel Ricciardo, locotenentul lui Vettel de la Red Bull Racing, si pe danezul Kevin Magnussen, de la McLaren Mercedes, pilot care, la 21 de ani, bifeaza primul podium la cursa de debut a sa in F1.

Dupa scurtul periplu prin Australia, pilotii de Formula 1 se muta cu arme si bagaje in Asia, unde, in perioada 30 martie – 6 aprilie, au loc Grand Prix-ul Malaysiei, de la Kuala Lumpur, si cel al Bahrainului, de la Sakhir.

author avatar
Cristi Ionita
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger