AcasăSPORTIncepe Europeanul de handbal feminin: Romania are doua echipe!

Incepe Europeanul de handbal feminin: Romania are doua echipe!

"Tricolorele" spera intr-o clasare pe podium la Euro 2012

Maine, la Belgrad, se da startul celei de-a 10-a editii a Campionatului European de handbal feminin, iar Romania se poate lauda ca aliniaza, practic, doua formatii la startul competitiei.

"Tricolorele" spera intr-o clasare pe podium la Euro 2012

Aflata intr-o grupa dificila, cu Rusia, Muntenegru si Islanda, nationala antrenata de Gheorghe Tadici nu a stralucit in ultimele meciuri de verificare.

Bulatovic e cea mai cunoscuta handbalista straina care joaca in Romania

Totusi, formatia noastra mizeaza pe omogenitatea lotului, 15 dintre cele 16 echipiere evoluand in campionatul intern. In plus, opt dintre sportive joaca la aceeasi echipa, Oltchim Ramnicu Valcea, formatie care anul acesta si-a propus castigarea Ligii Campionilor.

Interesant este ca, pe langa cele 15 jucatoare din lotul Romaniei, alte 10 handbaliste prezente la turneul final au inceput sezonul in tricoul uneia dintre formatiile din Liga Nationala. Si aici Oltchimul isi taie partea leului, ea mizand la un moment dat pe ucraineanca Iulia Managarova, rusoaica Ekaterina Vetkova, frantuzoaica Allison Pineau, dar si pe Silvia Navarro si Alexandrina Barbosa, jucatoare ce apara culorile Spaniei la Europene, sau pe Katarina Bulatovic si Marija Jovanovic, care vor evolua pentru Muntenegru. In plus, Liga Nationala este reprezentata la nivel inalt de ucraineencele Irina Glibko si Jaroslava Burlachenko, ambele de la Danubius Galati, in timp ce Irina Seienko, pivotul de baza al nationalei Ucrainei, joaca la Dunarea Braila. Unguroaica Gabriella Szucs, de la HC Zalau, a ratat de putin prezenta la Europene, ea nefiind oprita in lotul de 16 de norvegianul Karl Erich Bohn.

author avatar
Cristi Ionita
667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger