AcasăSPORTÎncă un rezultat fantastic pentru înotătorul român: David Popovici, AUR în proba...

Încă un rezultat fantastic pentru înotătorul român: David Popovici, AUR în proba de 100 metri liber, la CM de la Lima – VIDEO

Încă un rezultat fantastic pentru înotătorul român: David Popovici, AUR în proba de 100 metri liber, la CM de la Lima - VIDEO (sursa foto: FRNPM/Facebook)

Tânărul campion David Popovici și-a mai trecut în dreptul numelui o performanță demnă de laudă: a câștigat medalia de AUR în proba de 100 metri liber, la Campionatul Mondial (CM) de înot pentru juniori de la Lima. Aur a obținut și Bianca Costea, în proba de 50 metri liber.

Popovici a încheiat primul cursa, cu timpul de 47.13, fiind urmat de croatul Jere Hribar și de înotătorul din Cipru Nikolas Antoniou. „Ce final frumos de reprezentație pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s.

David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s”, sună mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, după noua performanță a înotătorului român pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu.

Bianca Costea, aur la 50 metri liber

De asemenea, Federația a anunțat că Bianca Costea a câștigat medalia de aur în proba de 50 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. „În finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a făcut o cursă formidabilă și a cucerit medalia de AUR. Timpul său: 25.35 s.

Sportiva româncă a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s)”, conform sursei citate.

Nu în ultimul rând, e de menționat și faptul că o medalie a obținut și Vlad Stancu. Înotătorul antrenat de Iulia Becheru a cucerit medalia de bronz în proba de 1.500 m liber, la Lima, cu timpul de 15:17.97 min.

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger