AcasăSPORTInca 2.000 de soldati englezi chemati sa asigure securitatea la J.O!

Inca 2.000 de soldati englezi chemati sa asigure securitatea la J.O!

Cavaleri din Armata Britanica

In total, vor fi 17.000 de soldati mobilizati cu ocazia Jocurilor de Vara de la Londra. Competitia va incepe saptamana viitoare, pe 27 iulie.

Cavaleri din Armata Britanica

Armata britanica va tine in rezerva 2.000 de militari pentru situatia in care vor aparea situatii neprevazute pe durata JO, dupa ce societatea care se ocupa de securitatea competitiei nu a fost in masura sa asigure 10.400 de gardieni pentru acest eveniment, asa cum s-a angajat prin contract.

Hugh Robertson, secretarul de stat pe probleme de sport, a precizat ca „planurile de securitate sunt puse in aplicare si prevad pana la 2.000 de militari suplimentari”. Saptamana trecuta, armata britanica a fost nevoita sa mobilizeze de urgenta 3.500 de soldati, in urma anuntului facut de societatea G4S, care s-a declarat incapabila sa asigure numarul de gardieni necesar evenimentului. In total, 17.000 de militari sunt mobilizati pe durata Jocurilor Olimpice (27 iulie-12 august), in cadrul celui mai mare dispozitiv de securitate desfasurat pe timp de pace in Marea Britanie, din care fac parte 40.000 de persoane.

Robertson a mentionat ca G4S va plati pentru aceasta mobilizare exceptionala: „Niciun penny in plus din banii contribuabililor nu va fi platit pentru securitate. Vom activa clauzele de penalitate prevazute in contract”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger