AcasăRecomandariInaintea marelui meci, Jean Pascal a vrut sa iasa in evidenta: L-a...

Inaintea marelui meci, Jean Pascal a vrut sa iasa in evidenta: L-a acuzat pe Lucian Bute de RASISM!

Adusi fata in fata pentru o conferinta de presa comuna, transmisa in direct de HBO, pugilistii Jean Pascal si Lucian Bute nu s-au menajat deloc in declaratii si … amenintari.

Fara sa fie provocat in vreun fel, dar stiindu-l alaturi pe Roy Jones jr., haitianul l-a atacat direct pe roman, afirmand ca Lucian Bute i-a adresat cateva remarce rasiste. Conform propriilor afirmatii, Pascal s-a simtit jignit atunci cand fostul campion IBF i-a transmis ca-i va inchide botul: „La inceputul conferintei nu voiam sa vorbesc despre asta, ma gandeam sa stau linistit, dar n-as mai fost eu daca procedam intocmai. Am fost denigrat, s-a spus ca nu imi respect adversarii. Dar ce am spus eu lipsit de respect la adresa adversarilor mei? Ofer pe loc 1.000 de dolari celui care imi da un singur exemplu! Din contra, Bute a fost lipsit de respect la adresa mea! Lucian a spus ca, sambata, imi va inchide botul. Dar eu nu sunt animal, Luciane! Nu am bot, am o gura! Este usor sa vorbesti prin intermediul antrenorului tau, dar uite ca eu am o coloana vertebralsi nu tac! Il invit acum pe Lucian Bute, daca are curajul s-o faca, sa imi spuna in fata ca-mi va inchide botul! Daca eu i-as fi spus ca are o gura mare, ar fi strigat toti ca dau dovada de lipsa de respect. Dar atunci cand e vorba despre domnul Bute, acest lucru e corect, nu-i asa? Ce nu-mi place este urmatorul aspect si anume se incearca convingerea oamenilor ca Lucian este cel mai iubit pugilist din Canada si cel mai umil, dar nu el este asa in realitate”.

Deloc impresionat de tupeul adversarului sau, Lucian Bute a evitat sa-i faca jocul lui Jean Pascal, chiar daca, la un moment dat, cei doi au fost la un pas sa se incaiere. Dupa propria-i marturie, haitianul va primi replica pe 18 ianuarie, in ring: „Nu intru in acest razboi al cuvintelor. Vom rezolva aceasta problema in ring, acolo o sa raspund eu. Stiu de ce sunt capabil si voi demontra ca fac parte din elita boxului”.

Pascal se pune bine cu fanii echipei Montreal Canadiens

Lupta cu Lucian Bute va avea loc in Centre Bell, din Montreal, casa echipei locale Canadiens, multipla detinatoare a trofeului Stanley. Ca sa se puna bine cu fanii hocheiului, Jean Pascal a venit la conferinta de presa imbracat in trening, nebarbierit si purtand pe cap o sapca a formatiei Montreal Canadiens. La fel a optat sa se imbrace si Carl Froch, cu doi ani in urma, cand l-a intalnit pe Bute la Nottingham. La randul lui, romanul a optat pentru un costum, special confectionat pentru acest eveniment, dupa cum a punctat presa canadiana.

Centura WBC este personalizata

Cea mai tare gala de box din istoria Canadei are parte de o mare atentie internationala. Astfel, WBC a creat o centura speciala pentru acest eveniment – WBC Diamond -,  trofeu onorific pentru care se vor lupta Lucian Bute si Jean Pascal. Centura este personalizata cu chipurile celor doi pugilisti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger