AcasăSPORTIn schimbul lui Falcao, River Plate a cerut romanilor 20 milioane de...

In schimbul lui Falcao, River Plate a cerut romanilor 20 milioane de euro!

In 2008, doi romani, un presedinte de club si un agent FIFA, au mers in Argentina pentru a cauta fotbalisti dispusi sa se transfere in Liga 1. Cei doi au pus ochii pe Radamel Falcao, columbianul care evolua atunci la River Plate. Au intrebat cat costa, iar raspunsul i-a linistit definitiv. Presedintele Jose Maria Aguilar a cerut 20 de milioane de euro!

Columbianul, in urma cu patru ani, pe cand evolua la River Plate

In primavara lui 2011, „National” nota, in exclusivitate, faptul ca atacantul columbian Radamel Falcao ar fi putut ajunge, in 2008, in campionatul romanesc, asta daca River Plate – ultimul sau club inainte de plecarea in Europa –  n-ar fi cerut in schimbul fotbalistului o suma ametitoare.

Radamel Falcao, MVP-ul finalei Europa Leagie de la Bucuresti

Ulterior, informatia a fost preluata de alte ziare centrale, subiectul fiind impanat cu amanunte care mai de care mai fistichii. Asa s-a ajuns ca, a doua zi dupa ce Bucurestiul a gazduit finala Europa League, iar Radamel a facut senzatie pentru Atletico Madrid, marcand doua din cele trei reusite pentru „rojiblancos”, chestiunea transfertului columbianului in Liga 1 sa devina una total de-a-ndoaselea, expresii de genul „atacantului pe care nu l-a vrut Romania a dat recital pe «National Arena»” fiind plasate la loc de cinste.

O simpla intrebare si un raspuns dezamagitor

Adevarul gol-golut despre povestea „atacantului pe care nu l-a vrut Romania” este altul. In 2008, Mihai Stoica, manager general la Unirea Urziceni, si Daniel Stanciu, pe atunci agent FIFA, s-au deplasat in Argentina pentru a descoperi fotbalisti aflati la final de contract, tineri si talentati, numai buni pentru un campionat romanesc nu foarte bine cotat, dar devenit suficient de atractiv din punct de vedere financiar. Cu un an in urma, agentul FIFA inlesnise aducerea in Romania a lui Christian Fabbiani, jucator pe care CFR Cluj platise gruparii Lanus suma de 2,2 milioane de euro. Asadar, in 2008, cu ajutorul unui impresar argentinian, influent la Buenos Aires, MM Stoica si Daniel Stanciu au ajuns sa-l cunoasca pe boss-ul formatiei River Plate, controversatul Jose Maria Aguilar. Cei doi pusesera deja ochii pe Radamel Falcao, care avea atunci nici 22 de ani, dar se apropia de finalul contractului cu „Los Millonarios”. L-au intrebat pe Jose Maria Aguilar cam cat ar costa Radamel, daca l-ar cere un club din Liga 1, iar raspunsul presedintelui i-a linistit definitiv: „20 de milioane de euro!”, a spus oficialul de pe „Estadio Monumental”, in secunda urmatoare subiectul „Falcao” fiind abandonat definitiv. Nicio echipa din Romania n-ar fi platit atat, dar este limpede ca presedintele Jose Maria Aguilar a indicat suma respectiva pentru ca nu-l interesa afacerea.

L-a cedat la FC Porto, in schimbul a 4 milioane

Interesant este ca River Plate dorea sa-l vanda pe columbian, dar in niciun caz in Romania, ci la importante cluburi din Europa, care avansasera deja oferte. Si Falcao intentiona sa ajunga in Europa, insa la varsta sa, dar mai ales la talentul sau, sub nicio forma n-ar fi acceptat sa semneze cu o echipa din Liga 1. Asadar, avalansa informatiilor potrivit carora CFR Cluj si/sau Steaua au refuzat sa plateasca 2-3 milioane de euro pentru transferul lui Radamel Falcao este aiuritoare. Dupa un singur an de la aceasta intamplare, Falcao avea sa fie vandut de River Plate la FC Porto, pentru 4 milioane de euro, insa suma a fost atat de mica pentru ca fotbalistul se afla in ultimele sase luni de contract. Fotbalistul a devenit golgeterul trupei de pe „Dragao”, apoi al competitiei Europa League (17 reusite), iar in 2011 a fost cedat la Atletico Madrid, in schimbul a 40 de milioane de euro. In acest moment, cota sa de piata este de 50 de milioane de euro.

author avatar
Mihai Koblenko
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger