AcasăSPORTIn Anglia, Bute nu se culca inainte de ora 01.00!

In Anglia, Bute nu se culca inainte de ora 01.00!

Bute s-a antrenat intens pentru meciul cu Froch

Campionul IBF de la categoria super-mijlocie are un program extrem de strict inainte de meciul cu britanicul Carl Froch, care va avea loc sambata la Nottingham.

Bute s-a antrenat intens pentru meciul cu Froch

Lucian Bute a sustinut, aseara, un antrenament de 90 de minute, in intervalul 19.30 – 21.00 (ora Angliei), bazat pe exercitii clasice pentru imbunatatirea conditiei fizice si a exploziei din lovituri. Scenariul se va repeta in aceasta seara, cand campionul galatean va efectua, practic, ultima sedinta de pregatire inaintea marelui meci de sambata. Intrebat despre ora tarzie la care a programat sedintele de pregatire ale campionului mondial, antrenorul Stephan Larouche a precizat ca s-a ales aceasta varianta pentru a-l obisnui pe Lucian cu ora de disputare a partidei. Meciul de la Nottingham nu va incepe mai devreme de miezul noptii, respectiv ora 02.00 dimineata la Bucuresti. Dupa antrenamentul de 90 de minute, boxerul are programata cina in intervalul 22.00 – 23.00, urmata de o plimbare de 60 de minute pe strazile din Nottingham. Bute nu se culca inainte de ora 01.00 noaptea si trebuie sa se odihneasca in jur de noua ore, astfel ca doarme cu dopuri in urechi si ochelari, asta pentru a nu fi deranjat de zgomote sau lumina. Larouche il trezeste la ora 10.00 dimineata. De maine, Lucian va intra intr-un complex proces de deshidratare, pentru a scapa de cele patru kilogramele pe care le mai are in plus. Acesta se va incheia, practic, vineri, la 14.00, ora locala, dupa alte 45 de minute fiind programat cantarul oficial in aer liber, in Piata Bolero, langa “Capital FM Arena” din Nottingham, sala in care va avea loc marea gala. Pus sa prefateze partida cu Froch, Larouche a precizat ca “presiunea este pe britanic, se organizeaza o petrecere de bun venit acasa pentru el si nu-si permite sa piarda in fata propriilor fani. Venim si noi la petrecere, dar nu putem fi personajele principale, cel putin nu pana la meciul de sambata”. De asemenea, tehnicianul canadian nu a ezitat sa-si laude elevul spunand ca “Bute este unul dintre cei mai inteligenti boxeri prezenti la acest nivel. De obicei, un luptator spune cam ce si-ar dori sa se intample la un meci, insa Lucian este diferit. El studiaza tot, isi face temele cum trebuie si vorbeste numai cand e cazul si bazandu-se pe argumente solide”.

Bute va avea 1.000 de sustinatori in sala la Nottingham

Desi se spunea ca Bute va infrunta un public total ostil la meciul cu Froch, pugilistul roman va fi sustinut in “Capital FM Arena” de circa 1.000 de spectatori, aproximativ 10% din asistenta asteptata la meci. Informatia a fost confirmata de Rudel Obreja, care a precizat ca va pleca din Romania spre Nottingham insotit de aproximativ 250 de conationali. De asemenea, sustinatorii lui Bute din Canada vor ajunge in Anglia cu ajutorul a doua chartere pline ochi. Galeria va fi completata cu ajutorul a catorva sute de romani care traiesc in Anglia. Reprezentantii lui Bute au facut eforturi semnificative pentru ca fanii romanului sa stea in acelasi sector la meciul de la Nottingham si sa nu fie dispersati prin intreaga sala.

author avatar
Cristi Ionita
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger