Imposibilul posibil

Daca pana in minutul 39 al partidei retur dintre Steaua si Ajax  am fost bantuiti de teama ca baietii lui Reghecampf nu vor reusi sa intoarca rezultatul de 2-0, batut in cuie cu o saptamana in urma la Amsterdam, iata ca neastamparatul Iasmin Latovlevici a izbutit, printr-un efort laudabil, sa deschida, la acel timp, balul unei victorii aparent cu neputinta de realizat, aratandu-ne ca imposibilul poate deveni… posibil! Si spunem asta intrucat olandezii, constienti de valoarea lor, venisera chititi sa ne traga o papara, din care ei sa se aleaga cu mult-ravnita calificare in optimile Europa League, iar noi sa ne roadem unghiile umilintei.

N-a fost sa fie asa, fiindca trupa din Ghencea a pus osul la bataie si a reusit pana la urma sa le faca pocinogul elevilor scoliti de Frank de Boer. Sigur ca superbul gol inscris de Chiriches cu 13 minute inainte de fluierul final, care a adus egalarea, a creat o stare de spirit in echipa noastra, ea dominand total jocul si zambind situatiei de a incheia socotelile fara prelungiri si loviturile de la 11 metri. Dar s-a ajuns totusi la acestea. Ocazie cu care stelistii au dovedit ca-si pot stapani emotiile in timpul executarii loviturilor de departajare, ei inscriind prin Rusescu, Nicolic, Filip si, din nou, Latovlevici, spre diferenta de olandezi, care au ratat doua lovituri (una dintre ele aparata de Tatarusanu, care in acest meci a  avut o prestatie de exceptie). La toate acestea trebuie sa remarcam curajul lui Reghecampf, care, in pofida absentelor, a alcatuit o echipa echilibrata, capabila sa tina piept asalturilor olandeze, ba chiar sa obtina victoria. Introducerea lui Filip si a lui Parvulescu, jucatori foarte putin intrebuintati de antrenor, ne-a mirat, dar iata ca amandoi au reusit sa se incadreze in angrenajul echipei, contribuind din plin la succesul ei. Am admirat siguranta cu care a executat Filip lovitura de la 11 metri. Iata ca Reghecampf pastreaza in ranita lui jucatori surpriza, care, atunci cand sunt trimisi in focul luptei, fac fata situatiei cu brio. Pentru Steaua si pentru noi, iubitorii de fotbal, victoria aceasta, care ne aduce dreptul de a merge mai departe in Europa League, este o mare bucurie, dar si o emotie, fiindca urmatoarea adversara a Stelei este echipa engleza Chelsea, castigatoarea de anul trecut a trofeului suprem. Intorcandu-ne la ale noastre, ne punem intrebarea cum naiba se face ca in toata Europa terenurile de fotbal au un gazon foarte bun, iar cel de pe Arena Nationala arata, dupa cateva minute de joc, precum o toloaca?! Chiar nu suntem in stare sa gasim o solutie?! Daca mai adaugam ca pe la jumatatea reprizei secunde o parte din becurile nocturnei s-au stins pentru cateva momente, ne gandim ca aia de au lucrat la stadionul acesta au cam dat rasol pe ici pe colo! Poate primarul Sorin Oprescu se va gandi la neajunsurile ce tot apar, care estompeaza calitatile arenei bucurestene, cu care el se mandreste!

P.S. Sub Feleac, Inter a umilit echipa lui Paszkany cu scorul de 3-0. Cum la Milano broscarii castigasera cu 2-0, scorul total este de 5-0! Aoleu, ce ploaie cade pe la Cluj!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger