AcasăSPORTImposibil pe doua fronturi

Imposibil pe doua fronturi

Gabi Muresan este considerat antrenorul din teren al CFR-ului

Esecul suferit de CFR Cluj duminica seara, la Targu Jiu, 1-2 cu Pandurii, a demonstrat ca ardelenii, la fel ca si alte echipe romanesti, nu au forta necesara sa se bata la titlu in Liga I si, in acelasi timp, sa faca si o figura frumoasa in cupele europene.

Gabi Muresan este considerat antrenorul din teren al CFR-ului

CFR-ul a inceput tare sezonul, reusind sa dubleze victoriile obtinute cu Slovan Liberec (1-0 si 2-1), din preliminariile UEFA Champions League, cu doua succese importante inregistrate in campionat, 3-0 cu FC Vaslui si 2-1 cu Otelul, insa minunea s-a oprit aici. Ultimele evolutii din Liga I au aratat ca ardelenii gafaie dupa un meci bun facut in Europa, elevii lui Ioan Andone fiind in pierdere de turatie.

Pe 21 august, CFR obtinea o victorie de senzatie, 2-1 la Basel, in play-off-ul UCL, pentru ca, dupa numai patru zile, ardelenii sa sufere o infrangere incredibila, 2-3 la Rapid, desi a avut 2-0 si superioritate numerica. A doua victorie obtinuta in fata lui Basel, 1-0 pe teren propriu, a fost urmata de un egal inregistrat acasa, 2-2 cu Petrolul. Victoria de la Braga, din prima etapa a grupelor UCL, 2-0 cu Sporting, i-a costat mult pe ardeleni, CFR-ul evoluand lamentabil in infrangerea suferita in campionat, 1-2 cu Pandurii. Clujenii nu reprezinta singura echipa romaneasca ce are un parcurs atat de sinuos, de altfel o meteahna a fotbalului romanesc.

FC Vaslui s-a remarcat in acest sezon prin cele doua egaluri obtinute in deplasare, 1-1 cu Fenerbahce, la Istanbul, si 2-2 cu Internazionale, la Milano. Dupa acele meciuri insa, au urmat doi pasi gresiti in campionat: 0-3 cu CFR Cluj si, respectiv, 2-2 cu nou-promovata Viitorul Constanta. Nici Steaua nu face exceptie de la regula. Trupa lui Laurentiu Reghecampf a suferit singura infrangere din campionat, 1-3 la Vaslui, dupa o victorie obtinuta in play-off-ul Europa League, 2-0 la Ekranas. De asemenea, egalul de la Medias, 1-1 cu Gaz Metan, a venit dupa o alta victorie spectaculoasa obtinuta in Europa League, 3-0 la Spartak Trnava.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger