Impatimitii

Romanul Matel (stanga), intr-un duel pentru balon cu Vassiljev

Dragutii detractori ai lui Victor Piturca s-au vazut nevoiti, in urma rezultatului obtinut de nationala noastra in intalnirea cu reprezentativa Estoniei, sa inghita in sec, precum pisica hoata care nu ajunge la branza, si sa-si arunce inciudati in buda dozele de venin pregatite pentru eventualul insucces de la Tallin.

Romanul Matel (stanga), intr-un duel pentru balon cu Vassiljev

Invingand cu 2-0 in primul meci al preliminariilor campionatului mondial, tricolorii au deschis balul cu o victorie care poate fi un stimulent pentru ce urmeaza. Jocul echipei s-a pornit greu, elevii lui Piti alergand in primele minute de colo colo, negasindu-si locul si cadenta, situatie care, ce-i drept, pe unii ne-a cam ingrijorat, iar pe altii i-a determinat sa faca aprecieri desantate la adresa selectionerului. Aflat la televizorul unui  hotel, am avut nesansa sa stau langa doi dusmani declarati ai lui Piturca. Atat de multe rautati mi-au umplut urechile in cateva minute, incat cred ca, altfel, mi-ar fi trebuit un an intreg sa le pot strange. Ma uitam la ei cum, din pricina nestapanitei uri, isi doreau cu ardoare ca echipa noastra sa piarda intalnirea! Toti fotbalistii erau catalogati drept niste gloabe, iar antrenorul era asemuit cu un veritabil mangosit.

Numai ca dupa pauza, spre disperarea lor, jocul echipei s-a limpezit si mult-asteptatele goluri au venit, unul de la neastamparatul Torje si altul de la „neamtul” Marica, intunecandu-le sperantele neimblanzitilor detractori, care, inciudati, si-au luat mormaind talpasita in camerele de dormit. Poate ar fi bine sa incercam sa intelegem ca Piturca a alcatuit o echipa tanara, cu jucatorii cei mai talentati si mai in forma ai momentului, cu care doreste sa reconstruiasca o selectionata competitiva. Sa-l lasam sa-si faca treaba si sa-i acordam ceva timp si incredere! A doua zi, am mers sa privesc jocul din divizia secunda dintre echipele din Navodari si Buftea. De cum am intrat in incinta terenului de pe malul marii, am fost impresionat de calitatea gazonului si de ordinea ce domnea.

Jocul gazdelor a fost si el pe masura. Fotbalistii alesi bine de profesorul Sunda au alergat tot timpul meciului, si-au creat multe ocazii de gol, din care, de altfel, au si fructificat patru, aratand ca si victoria cu 3-0 in jocul din prima etapa cu Dinamo II nu a fost intamplatoare. Conditiile create de primaria locala, multumita edilului Nicolae Matei si a vicelui Florin Chelaru, dovedesc importanta pe care o dau cei de acolo fotbalului. Am intalnit adevarati organizatori, niste impatimiti care de dragul echipei isi dedica mult timp acesteia. Am avut placerea sa-i revad pe Mihai Terzi, directorul general al clubului, si pe unul dintre reprezentantii primariei, Nicolae Tudor, care ne-au fost gazde foarte bune. Atmosfera, ordinea, interesul pentru fotbal in orasul cu peste 48.000 de suflete, Navodari, ar trebui sa devina un exemplu pentru toate localitatile din tara, fiindca, pana la urma, in afara grijii zilei de maine, ce i-a mai ramas romanului…? Ar fi de laudat si tanarul arbitru (se pare, debutant), centralul Marius Baston, care a condus fara greseala jocul.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger