AcasăSPORTIlie Năstase și Ion Țiriac se ceartă pe bani. „E senil, că...

Ilie Năstase și Ion Țiriac se ceartă pe bani. „E senil, că nu i-a luat”

Fostele glorii ale tenisului Ilie Năstase și Ion Țiriac au rămas doi buni prieteni, chiar dacă au părăsit lumea sportului de foarte mulți ani.

Năstase, acum în vârstă de 74 de ani, iar Țiriac de 81 de ani, nu uită vremurile când dormeau în cantonamente și în turnee în aceeași cameră de hotel sau când împărțeau emoțiile concursurilor împreună.

Nu întotdeauna au fost plătiți la adevărata lor valoare. Asta s-a întâmplat după ce aveau deja un nume în lumea tenisului masculine mondial.

Pe această temă, cei doi foști sportivi se tachinează spre amuzamentul celor din jurul lor.

Ion Țiriac l-a dat de gol pe Ilie Năstase

Ilie Năstase, campion la Roland Garros în 1973, este acuzat de prietenul Ion Țiriac că „ar umfla” sumele pe care le-a câștigat de-a lungul carierei din tenis.

Pe 23 august 1973, ATP dădea publicităţii primul clasament oficial, iar calculele au fost făcute cu ajutorul unui sistem computerizat. Ilie Năstase, cel mai spectaculos jucător al anilor ’70, devenea primul lider mondial al tenisului masculin. Performanţa venea la două luni de la câştigarea turneului de la Roland Garros, în care nu a cedat niciun set.

Cei doi au făcut pereche și la ediția din 1970 a Roland Garros, atunci când au câștigat trofeul la dublu.

„Ilie îmi povestea: ‘Eu cred că mi-au dat, când am câştigat Roland Garros, 12.000 de dolari’.

E senil, că nu i-a luat. A luat 2.000-3.000.

Când am câştigat dublul, el minte, zice că ne-a dat 500 de dolari. Mi-au dat mie 500 de franci, care erau 100 de dolari, dar erau alte vremuri”, a spus Ion Țiriac.

Câți bani au luat la Roland Garros

După aproape 60 de ani de când Ion Țiriac era în plină glorie, povestește despre ce sume se dădeau atunci sportivilor în comparație cu cele care se dau în prezent.

„Păi, Năstase zice… dar el e mai tânăr şi nu-şi aduce aminte. Eu trebuie să-mi amintesc de treburile astea. Eu îmi amintesc dă atunci când am câştigat în ’70 dublul de la Roland Garros ne-au dat 100 de dolari. El zice că ne-au dat 150. Nu, eu zic că 100 ne-au dat. Iar astăzi eu, aici, am undeva la 16-17 milioane de dolari pentru opt zile de competiţie (n.r. turneul de la Madrid).

Deci s-au schimbat puţin lucrurile. S-au schimbat! S-a schimbat puţin sportul. Piaţa cere. Atât timp cât piaţa cere şi se poate vinde treaba asta care se numeşte sport. Dar, după cum vedeţi, a devenit o profesiune sportul. În toate ramurile sportive, unele mai bogate, altele mai sărăcuţe. Tenisul este, probabil, după fotbal”, spunea Țiriac.

author avatar
Eli Dan Davidescu
850 afisari

3 COMENTARII

  1. Nenea Tiri ar trebui sa fie generos ca nenea Gigi sa faca bisericii si sa imparta bani, sa faca ca miliardaru ala care si-a oprit si el pentru o bere in plus dupa care a impartit restul de banii la oameni.

  2. Din 1970 pînă azi au trecut 50 de ani, de unde ” aproape 60 ”?! Are you dumb? Răspuns: YES, I AM!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger