AcasăSPORTIl Luce ar putea s-o elibereze din inchisoare pe Iulia Timosenko

Il Luce ar putea s-o elibereze din inchisoare pe Iulia Timosenko

O victorie a Sahtiorului, in aceasta seara, cu FC Porto, coroborata cu presiunile internationale exercitate asupra presedintelui Ianukovici, poate insemna punerea in libertate a fostului premier ucrainean.

Iulia Timosenko este de trei luni in inchisoare

Cheia intregii afaceri sta, pe undeva, in abilitatea lui Mircea Lucescu. Pentru a mai spera la o calificare in primavara europeana, romanul trebuie sa invinga, diseara, la Donetk, detinatoarea trofeului Europa League. Dincolo de asta, daca Sahtior bate pe FC Porto, finantatorul Ahmetov poate aborda mult mai relaxat o discutie – pe tema Iulia Timosenko – cu presedintele tarii, Viktor Ianukovici, fan al „minerilor” si prieten la catarama cu oligarhul Rinat.

Ahmetov si Ianukovici, nelipsiti de la meciurile Sahtiorului

Va intrebati de ce ar dori patronul lui Sahtior sa discute cu seful tarii – in loja, dupa meci –  eliberarea fostului premier. Ei bine, tinand cont de „intrarea” pe care acesta o are la presedinte, Ahmetov a fost rugat de catre doi ministrii de externe europeni sa intervina pe langa Viktor Ianukovici si sa-l convinga pe acesta sa o elibereze din inchisoare pe Timoscenko.

Lucescu cauta solutii pentru o victorie a "minerilor"

Dupa cum bine se stie, comunitatea internationala face presiuni asupra Ucrainei pentru eliberarea fostului premier, aflat intr-o stare de sanatate tot mai precara. Intr-o incercare disperata de rezolvarea a problemei, ministrii de externe din Polonia si Suedia se vor intalni in aceasta seara, pe „Donbass Arena” din Donetk, cu miliardarul Rinat Ahmetov, iar ulterior – spera ei – inclusiv cu seful statului. Radoslaw Sikorski si Carl Bildt au mandat din partea UE sa discute la Donetk chestiunea eliberarii Iuliei Timosenko. Viktor Ianukovici, presedintele Ucrainei, este cel mai important sustinator al Sahtiorului, iar prezenta sa constanta pe „Donbass Arena” are la baza prietenia cu Rinat Ahmetov. Un prim pas a fost facut, ieri, chiar de presedinte, Ianukovici anuntand ca Iulia Timosenko va fi scoasa din inchisoare pentru a fi tratata intr-un spital public din Kiev.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
940 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger