AcasăSPORT"Il Luce" a refuzat: Eriksson e alesul Ucrainei

„Il Luce” a refuzat: Eriksson e alesul Ucrainei

Lucescu vrea sa continue doar proiectul inceput la Donetk

Ofertat sa conduca in paralel nationala Ucrainei si Sahtior Donetk, Mircea Lucescu nu a dat un raspuns favorabil, astfel ca Federatia de la Kiev si-a stabilit o alta tinta.

Lucescu vrea sa continue doar proiectul inceput la Donetk

Patronul lui „Il Luce”, Rinat Akhmetov, unul dintre cei mai influenti oameni din Ucraina, a anuntat in urma cu cateva zile ca este gata sa puna la bataie un buget serios pentru ca nationala Ucrainei sa fie preluata de un antrenor strain de calibru.

Eriksson, director tehnic la gruparea thailandeza BEC Tero Sasana

Principalul vizitat era Mircea Lucescu, angajatul sau de la Sahtior Donetk, dar antrenorul de 67 de ani a refuzat, desi ar fi avut parte de dublarea salariului actual, cifrat la 3,5 milioane de euro pe sezon. In aceste conditii, Federatia de la Kiev si-a indreptat atentia catre un alt antrenor cu staif. Conform presei ruse, ucrainenii ar fi ajuns deja la un acord cu suedezul Sven Goran Eriksson (64 de ani), fost selectioner al Angliei. Legendarul tehnician, campion in Suedia (cu IFK Goteborg), in Portugalia (cu Benfica Lisabona) si in Italia (cu Lazio Roma), lucreaza momentan la dezvoltarea fotbalului din Thailanda, ca director tehnic al formatiei BEC Tero Sasana, dar o clauza care ii ofera posibilitatea de a renunta in orice moment la colaborare. De altfel, de curand s-a vehiculat ideea ca Eriksson ar putea prelua gruparea norvegiana Valerenga, insa nordicii nu au finantele necesare pentru a inregimenta un tehnician atat de costisitor.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger