AcasăSPORTIker Casillas vrea direct in grupele Cupei Mondiale

Iker Casillas vrea direct in grupele Cupei Mondiale

(foto: raisingsport.in)

Iker Casillas, portarul nationalei Spaniei, nu intelege de ce echipa sa trebuie sa mai joace in calificari de indata ce a castigat Cupa Mondiala din 2010.

(foto: raisingsport.in)

Faptul ca echipa nationala de fotbal a Spaniei trebuie sa joace in calificari pentru a ajunge in grupele Campionatului Mondial din 2014, care va avea loc in Brazilia, i se pare o „ciudatenie” goalkeeper-ului Iker Casillas.

Din perspectiva acestuia echipa care a castigat un campionat mondial ar trebui sa se califice direct in grupele mondialului urmator ca astfel sa isi „apere” trofeul castigat.

„Este ciudat si dificil de inteles de ce detinatoarea titlului nu este calificata din oficiu pentru Cupa Mondiala si trebuie sa joace in calificari. Ar fi un pic ciudat sa nu o vedem pe campioana mondiala aparandu-si titlul, dar preferam sa ne gandim ca ne vom califica. Ar fi bine sa se gandeasca lumea la acest aspect”, a declarat Iker Casillas, intr-o conferinta de presa la Tbilisi, conform digisport.ro.

Din acest motiv, crede Iker Casillas, ar trebui folosit sistemul vechi, care a fost in vigoare pana in 2002, an incepand din care campioana mondiala en-titre nu mai este calificata din oficiu si trebuie sa evolueze in calificari.

Conform noilor reguli Brazilia, echipa care a castigat in 2002, si Italia, care a castigat in 2006, au fost nevoite sa evolueze in cadrul calificarilor pentru grupele mondialelor.

author avatar
Ionut Zgimbau
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger