AcasăSPORTIcoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula a atras peste 20.000...

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula a atras peste 20.000 oameni. Românii au plecat în pelerinaj

Românii s-au adunat deja cu zecile de mii la Mănăstirea Nicula din Ardeal, acolo unde are loc pelerinajul de dinaintea Adormirii Maicii Domnului. Pe 15 august, în ziua Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj îşi serbează hramul.

Mănăstirea Nicula din județul Cluj își va sărbători hramul de Adormirea Maicii Domnului. Anual, aici ajung la această sărbătoare mii de pelerini, pentru a cinsti Icoana Făcătoare de Minuni a Născătoarei de Dumnezeu din patrimoniul mănăstirii.

Pelerinaj tradiţional „La Nicula colo-n deal”

În ajun, este organizat tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal” unde se strâng mii de credincioşi din întreaga ţară. Procesiunea începe duminică, 14 august 2022, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla. De aici, pelerinii vor merge pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula.

Procesiunea va fi condusă de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, însoțit de PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și de PS Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse din Bulgaria.

Icoana, zugrăvită în anul 1691

Icoana în jurul căreia s-a dezvoltat pelerinajul a fost zugrăvită în anul 1691, de către preotul Luca din Iclod. Este realizată pe scândură din brad, întărită cu două cingătoare de brad și are o grosime de doi centimetri.

În anul 1699, icoana a lăcrimat timp de 26 de zile ca semn pentru ce avea să se întâmple în secolul următor. Pictorul icoanei a fost preotul ortodox Luca din Iclod.

Luni, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, un sobor de ierarhi va oficia Sfânta Liturghie, începând cu ora 9:00.

În ziua praznicului, luni, 15 august 2022, de la ora 9.00, tot pe Altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

author avatar
Andrei Ștefan
448 afisari

3 COMENTARII

  1. Singura care ne va salva de toti acestia care ne au asaltat sa ne reduca in orice fel , dar rasplata lor va fi chiar de la Dumnezeu si Maica Lui!! Dumnezeu e cu noi si nimeni impotriva noastra .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger