AcasăJUSTIȚIEÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Vercedea și MTS în „cazul...

ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Vercedea și MTS în „cazul contestațiilor”

ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Vercedea și MTS în „cazul contestațiilor”ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Vercedea și MTS în „cazul contestațiilor”

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ce se întâmplă cu Marius Vecerdea și MTS în „cazul contestațiilor”. Instanța a confirmat definitiv, cu titlu executoriu, ce a susținut în mod constant Federația Română de Tenis cu privire la refuzul ministerului de a mai asigura finanțarea federației.

„O teorie juridică îndelung susținută de câțiva contestatari de profesie ai federației a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil”, se arată într-un anunț pe pagina oficială a Federației Române de Tenis.

MTS susține că refuză finanțarea Federației conduse de Țiriac deoarece „organele de conducere ale FRT nu dețin avizul Ministerului Tineretului și Sportului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor”.

Întregul caz a ajuns în instanță după ce Marius Vecerdea, antrenorul personal de tenis al familiei prezidențiale, a contestat deciziile FRT, blocând astfel activitatea instituției.

Ce a decis ÎCCJ în procesul intentat de Vecerdea

„Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv (…) Astfel, în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București (…) Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței Consiliului Director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate”, potrivit decizie civile nr. 2979/30.06.2020.

Vecerdea, luat la țintă de Federația Română de Tenis condusă de Țiriac

După ce federația a câștigat procesul cu Vecerdea și MTS, anunță că va acționa „de urgență în judecată – pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani – atât Asociația Tenis Club Pamira (n.r. – controlată de Marius Vecerdea), cât și persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanțare din cadrul MTS”.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger