AcasăSPORTIBF a pus piciorul in prag: Bute se bate cu Froch

IBF a pus piciorul in prag: Bute se bate cu Froch

Pugilistul roman este obligat sa isi apere titlul de campion mondial in aceasta primavara. Sunt sanse ca lupta sa aiba loc in Romania.

Froch are sansa sa revina in lumina reflectoarelor printr-o lupta cu Bute

Pentru un meci Lucian Bute vs. Carl Froch, oficialii Federatiei Internationale de Box l-au sacrificat pe mexicanul Librado Andrade. IBF n-a vrut sa rateze sansa unei asemenea gale, astfel ca l-a momit pe britanic cu statutul de challenger obligatoriu la centura cu diamante detinuta de pugilistul din Pechea.

Lucian Bute si Elena Stefoi, la Amasada Romaniei din Canada

Presedintele FR Box, Rudel Obreja, a explicat: „Froch a fost plasat in clasament inaintea lui Andrade, astfel ca el va fi challenger-ul lui Lucian. Decizia va fi anuntata oficial vineri (n.n. – astazi)”.

Cand

Conform regulamentelor IBF, campionul Lucian Bute are 90 de zile la dispozitie pentru a-si apara centura cu diamante. Cel mai probabil, gala va fi in luna aprilie.

Se bat la Bucuresti?

Deoarece Lucian Bute este campion, Carl Froch se vede obligat sa se bata pe terenul detinatorului centurii cu diamante. Firesc, Canada are prima optiune („Centre Bell”, din Montreal), insa nu este exclus ca gala sa se tina la Bucuresti. Motivele care ne dau sperante sunt urmatoarele:

1. Ambii pugilisti sunt europeni, iar asta se traduce printr-un interes mai mare al televiziunilor de pe batranul continent fata de cele din America. Or, lesne de banuit ca niciun gigant media din Marea Britanie – de exemplu, nu va accepta sa plateasca o suma cu sase zerouri pentru a transmite, in miezul noptii, o gala desfasurata in Canada!

2. „Showtime” mai are contract cu Lucian Bute pentru o singura lupta, pe care o doreste a se disputa in State, impotriva unui pugilist american. Cum ordinul IBF e clar (meci cu Froch!), se prea poate ca „Showtime” sa nu se implice in aceasta afacere.

3. Nu in ultimul rand, romanii au demonstrat la meciul Bute – Mendy ca pot organiza o gala de box profesionist. S-ar pune doar problema fondurile, probabil ca la acest „soc” fiind necesara o bursa de aproape cinci milioane de euro pentru ambii boxeuri.

„Mister KO”, cel mai bun ambasador roman

Lucian Bute s-a aflat intr-o vizita oficiala la Ambasada Romaniei de la Ottawa. Campionul roman s-a intretinut minute bune cu Excelenta Sa, Doamna Elena Stefoi, Ambasadorul Romaniei in Canada. Aceasta a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Bute si a modului in care acesta reprezinta Romania in lume. Doamna Stefoi a recunoscut ca este foarte posibil ca, la acest moment, “Lucian sa fie cel mai bun ambasador al Romaniei in lume”. Boxerul a facut o scurta escala in Ottawa inainte de a se indrepta catre SUA, Bute urmand sa intre de luni intr-un cantonament de opt saptamani la West Palm Beach (Florida), locatie in care s-a obisnuit sa se antreneze inaintea ultimelor meciuri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger