AcasăSPORTIata cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial de fotbal!

Iata cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial de fotbal!

Se cunosc in proportie de 99% echipele calificate la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, de anul viitor, doar Uruguay mai avand de indeplinit o formalitate in returul cu Iordania, de pe teren propriu, dupa ce in tur, in deplasare, s-a impus cu 5-0.

Astfel, la Campionatul Mondial s-au calificat 13 echipe din Europa (Spania, Germania, Belgia, Elvetia, Franta, Olanda, Italia, Bosnia, Anglia, Croatia, Grecia, Portugalia si Rusia), patru echipe din Asia (Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud), cinci echipe din Africa (Ghana, Camerun, Coasta de Fildes, Nigeria, Algeria), patru echipe din CONCACAF (SUA, Costa Rica, Honduras, Mexic) si sase echipe din America de Sud (Brazilia, Argentina, Columbia, Uruguay, Chile, Ecuador).

Cele 32 de echipe calificate la turneul final au fost impartite, deja, in patru urne valorice pentru tragerea la sorti care va avea loc pe 6 decembrie, la Costa do Sauipe.

Cele patru urne valorice arata astfel

Urna 1: Brazilia, Argentina, Columbia, Uruguay, Spania, Germania, Belgia, Elvetia

Urna 2: Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud, SUA, Costa Rica, Honduras, Mexic

Urna 3: Chile, Ecuador, Ghana, Camerun, Coasta de Fildes, Nigeria, Algeria, Franta

Urna 4: Olanda, Italia, Bosnia, Anglia, Croatia, Grecia, Portugalia, Rusia

Trebuie precizat ca nu pot fi trei echipe de pe acelasi continent in aceeasi grupa. Chiar si asa, pe 6 decembrie am putea avea cateva surprize interesante.

Astfel, tragerea la sorti ar putea scoate la iveala o grupa de foc cu Brazilia, Mexic, Franta si Olanda, dar si o grupa cu Elvetia, Honduras, Algeria si Grecia.
La capitolul „pierderi” pentru Mondial pot fi trecuti fotbalisti precum Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Nemanja Vidic, Burak Yilmaz, Marek Hamsik sau Stevan Jovetic, dar si fotbalisti precum Claudio Pizarro, Roque Santa Cruz, Jefferson Farfan, Mohamed Aboutrika sau Papiss Cisse.

author avatar
Cristi Ionita
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger