AcasăSPORTIanis, nici macar un minut in Romania - Slovenia 0-3!

Ianis, nici macar un minut in Romania – Slovenia 0-3!

Pentru antrenorul Bogdan Vintila, Ianis Hagi nu are valoare de primul „11”

Echipa nationala a Romaniei s-a facut de ras in primul meci de la Turneul de Elita, antecamera a Campionatului European ce se va disputa in luna mai, in Bulgaria.

Pentru antrenorul Bogdan Vintila, Ianis Hagi nu are valoare de primul „11”

Pe taram britanic, la Nuneaton, pustii antrenati de Bogdan Arges Vintila n-au avut nicio sansa in fata Sloveniei, care conducea cu 2-0 in minutul 5! Cum s-a ajuns la acest scor cand scouterii de la Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona, PSG si Juventus Torino nici nu se asezasera bine pe scaunele stadionului „James Parnell” nici selectionerul nationalei Under 17 nu stie. Poate ar trebui sa caute un raspuns in deciziile legate de primul „11”, din care au lipsit sarea si piperul echipei si ne referim aici la golgheterul Florinel Coman si coordonatorul de joc Ianis Hagi! De fapt, vorbim despre cele mai importante nume din lot, fotbalisti de baza in campania de calificare la Turneul de Elita. Fara sa gresim cu ceva putem spune ca in special pentru Ianis Hagi au venit „spionii” marilor cluburi europene la meciul Romaniei cu Slovenia, insa pe Vintila nu l-a interesat catusi de putin. Baiatul celui mai mare fotbalist roman din istorie n-a fost folosit nici macar un minut in partida cu Slovenia, in timp ce atacantul Coman a intrat pe teren cu un sfert de ora inainte de final, la scorul de 0-3. Oare Vintila o fi in continuare suparat ca a fost dat afara de Gica Hagi de la Viitorul Constanta sau doar vrea sa-i faca pe plac presedintelui FRF, Razvan Burleanu, a carui ura fata de „Rege” este arhicunoscuta?

Ianis Hagi

In celalalt meci din grupa, Anglia a trecut la pas de Norvegia (3-1). Urmatoarele meciuri ale Romaniei la Turneul de Elita sunt cu Norvegia (astazi) si Anglia (joi).

„Cu Raducioiu era bun, dar cu Vintila nu?”

In mandatul lui Florin Raducioiu, cel care de fapt a calificat echipa nationala de juniori la Turneul de Elita, atacantul Florinel Coman a fost cel mai bun marcator al Romaniei. Cele mai multe goluri au fost create de „magicianul” Ianis Hagi, considerat liderul generatiei sale. O data cu schimbarea selectionerului, cei doi titulari au fost scosi din primul „11”.
Cu cateva luni in urma, inaintea unui stagiu de pregatire in Scotia, Gica Hagi tragea un semnal de alarma in legatura cu ce se intampla la lotul Under 17: „Vintila trebuia sa-l ia pe Florinel Coman in Scotia, sa omogenizeze echipa, nu sa o rupa. N-ai niciun motiv sa nu convoci un jucator care e golgheter; are 22 de goluri dintre cele 32 ale echipei! Cu Raducioiu n-a avut probleme, Florinel a fost perfect si, dintr-o data, e imperfect. Mai ramane sa nu joace si Ianis, pasatorul echipei, pe motiv ca nu alearga sau mai stiu eu ce. Si atunci mergem la «europene» si plangem ca nu avem jucatori. La Academia Hagi, Coman se antreneaza cu echipa mare, cu Viitorul. Inseamna ca nu vad eu bine, nu? De aia am pierdut generatii de jucatori. Unde sunt liderii de generatii? Nu mai sunt, nu i-am crescut bine, n-am stiut sa-i crestem”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger