AcasăRecomandariIanis Hagi, alaturi de Zidane jr. si Rivaldinho

Ianis Hagi, alaturi de Zidane jr. si Rivaldinho

Dupa ce au incantat stadioanele de pe intreg mapamondul, stelele de odinioara ale fotbalului asteapta acum sa vada aceeasi stralucire si in jocul urmasilor.

Fie ca vorbim despre Hagi, Zidane, Kluivert sau chiar Pele, cu totii au in comun talentul transmis pe linie paterna. Cotidianul britanic The Daily Mail a publicat un interesant material pe tema fiilor unor legend ale fotbalului care incearca sa calce pe urmele glorioaselor cariere ale tatilor. Jurnalistii britanici il mentioneaza si pe Ianis Hagi, considerat a fi chiar mai talentat decat era parintele sau la aceasta varsta (16 ani). „Baiatul lui Hagi este un micut playmaker, cu explozie in piciorul stang. Joaca pentru Viitorul Constanta, un club fondat in 2009 si care e in proprietatea faimosului sau tata”, noteaza Daily Mail, care prezinta si o scurta caracterizare facute de Gica fiului sau: „Are o tehnica extraordinara, atat individuala, cat si de joc. Are viziune foarte buna si este un pasator extraordinar pentru atacanti. Mereu cauta sa o dea in gaura, cum spun fotbalistii. Are capacitatea de a vedea tot terenul si mereu e informat despre cum sunt colegii sai asezati. Pot spune ca are un joc colectiv mai bun decat al meu. Eu eram mai individualist, driblam mai mult. Mai face si el cate un dribling in plus, dar e un pasator”.

Anglia `96 are urmasi in Premier League

Fost mijlocas la Manchester United, Liverpool si Internazionale Milano, puternicul Paul Ince are un fiu care ii seama perfect. „Eram la Milano cand brusc am realizat ca Tom este stangaci, ceea ce e rar, si ca adora sa loveasca mingea. Apoi l-am vazut cat de bine conduce mingea, era o miscare naturala”, isi aminteste Paul Ince cum a inceput fotbalul Tom, actual titular la Hull City. Si Martin Keown are de ce sa fie mandru, dupa cum singur afirma cand vorbeste despre Niall (19 ani, fundas central la Reading): Intotdeauna esti atent la copii, mai ales ai tai. Ii vezi de aproape si e un fel anume in care se misca si conduc mingea. Si atunci iti spui «stai asa, e ceva natural in felul in care face asta»”.

Olandezii  cresc la Academia lui Ajax

Chiar daca a facut cariera la Manchester United, olandezul Edwin van der Sar nu uita ca s-a format la scoala de fotbal a clubului Ajax. De aceea, fiul sau, Joe (portar si el), creste la tot la Academia „lancierilor”, la fel ca Justin, baiatul mult mai celebrului Patrick Kluivert, golgheter la Ajax, AC Milan si FC Barcelona.

Enzo Zidane si Rivaldinho promit cel mai mult

Zinedine Zidane a castigat tot ce se putea in cariera, iar acum nu viseaza decat ca fiul Enzo sa aiba performante macar apropiate de ale sale. Legitimat la Real Madrid, club de care se leaga numele tatalui sau, Enzo Zidane impresioneaza deja prin tehnica si viziune a jocului, calitati remarcate chiar si de adversarii de la Barcelona! Insa, mult mai aproape de acest vis este Rivaldinho, baiatul in varsta de 18 ani al lui Rivaldo, campionul mondial din 2002. Cu goluri marcate inclusiv din foarfeca, procedeu reusit de nenumarate ori de tatal sau, Rivaldinho  face senzatie in prezent la Mogi Mirim, formatie din Sao Paulo, si asteapta, evident, un telefon de la …FC Barcelona!

Christian Maldini iubeste golul

Consacrat ca unul dintre cei mai mari fundasi stanga din istoria fotbalului, Paolo Maldini are un fiu care adora sa dea goluri. Christian este atacant la echipa de tineret a clubului AC Milan si, la cei 18 ani ai sai, asteapta „convocarea” de la antrenorul Filippo Inzaghi. Cam in aceeasi situatie este si Giovanni Simeone, care, spre deosebire de tatal sau, Diego Simeone, a ales atacul in dauna apararii.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger