AcasăSPORTHutupan, scoasa din nou la pensie

Hutupan, scoasa din nou la pensie

Luminita spune adio definitiv si irevocabil sportului de performanta

Portarita Luminita Hutupan a incheiat contractul de jucatoare cu Oltchim Rm.Valcea si este gata sa se intoarca pe banca tehnica a „galacticelor”. „Hutu” revenise in activitatea competitionala pe 15 ianuarie a.c.

Luminita spune adio definitiv si irevocabil sportului de performanta

Desi a fost laudata la revenirea pe teren, odata cu eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor, portarita Luminita Hutupan a fost trecuta pe banca de rezerve. Ultima partida jucata de goalkeeperul valcencelor a fost consemnata pe 25 aprilie, cu CSM Cetate Deva, iar de atunci sportiva in varsta de 41 de ani a iesit din vederile antrenorului Radu Voina, mai ales dupa ce Hutupan declinase convocarea la echipa nationala, iar tehnicianul dorea sa o vada la lucru pe Talida Tolnai.

Retragerea Luminitei nu afecteaza, insa, campioana Oltchim. Valcencele au asigurat postul de portar, dupa achizitionarea frantuzoaicei Amandine Leynaud, de la Metz, iar in lot se mai afla Talida Tolnai, Sanela Knezovic si Mihaela Smedescu. In plus, va reveni si Paula Ungureanu, care a nascut. Contractul de jucator al Luminitei Hutupan cu Oltchim expirat la inceputul saptamanii, iar cea mai buna portarita romanca din toate timpurile asteapta oferta din partea clubului de a continua ca antrenor secund. Votata cel mai bun portar al lumii din istorie intr-un sondaj realizat 2011, Luminita Hutupan Dinu are in palmares trei trofee de Liga Campionilor, cucerite cu Krim Ljubljana (2001, 2003), respectiv Kometal Skopje (2002).

author avatar
Sebastian Stan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger